Obavijesti

News

Komentari 1

'Vodič za jačanje korupcije': Dario Juričan izdao priručnik, inspirirali ga Bandić i HDZ-ovci

'Vodič za jačanje korupcije': Dario Juričan izdao priručnik, inspirirali ga Bandić i HDZ-ovci
3

'Vodič jačanja korupcije je najvećim dijelom inspiriran već postojećim usmenim predajama, praksama i pričama; na lokalnoj razini Rezačem etiketa, a na nacionalnoj razini s HDZ-om', piše Juričan

VIDEO

Bivši predsjednički kandidat i redatelj Dario Juričan otišao je korak dalje. Zajedno s novinarem Sašom Paparellom izdao je kratki “Vodič za jačanje korupcije”, a kao inspiraciju za ovu knjigu naveo je Grad Zagreb, odnosno njegovog gradonačelnika Milana Bandića i HDZ.

- HDZ se, ničim izazvan, odlučio za borbu protiv korupcije. Ministarstvo pravosuđa našeg najvećeg borca protiv korupcije i iskrivljenja procedura – Ivana Malenice strmopižđeno ide u izradu Strategije borbe protiv korupcije 2021.-2030. Ministar Malenica je, prisjetimo se, nedavno najavio antikorupcijski priručnik, a treba ga podsjetiti da je takav jedan priručnik izdao neokrunjeni veteran borbe protiv korupcije Milan Bandić 2015.

Juričan oformio 'klub žetončića': Objavio popis 10 veličanstvenih
Juričan oformio 'klub žetončića':  Objavio popis 10 veličanstvenih

Također valja naglasiti da je samo Ministarstvo već 2011. izdalo priručnik: Korupcija-uzroci, posljedice,prevenci. Ali kako to kod HDZ-a biva sa svakim farbanjem, dvaput je dvaput!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Zagreb: Dario Juričan i Saša Paparella predstavili vodič za jačanje korupcije

Žalosti me s druge strane što se u antikorupciju očito ulaže previše, svjedoči tome ponajbolje Janaf gdje je preciznih 195 tisuća kuna potrošeno za edukaciju borbe protiv korupcije. Tužno! HDZ je dokazano najbolji – u razmatanju zavjesa od zagorenih priručnika i zadimljenih strategija!

Također, priprema se i novi Zakon o sprečavanju sukoba interesa, a tu moram izraziti posebno žaljenje i nezadovoljstvo što na njemu više neće raditi osvjedočeni borci protiv korupcije Lovro Kuščević i Josipa Rimac. Krajnje neozbiljno.

Vodič jačanja korupcije je najvećim dijelom inspiriran već postojećim usmenim predajama, praksama i pričama; na lokalnoj razini Rezačem etiketa (gradonačelnikom Bandićem), a na nacionalnoj razini s HDZ-om.

Vodič za jačanje korupcije jedinstvena je publikacija koju darujem hrvatskom narodu. Zbog svega prethodno navedenog jasno je kako na strani borbe za korupciju stojim ja sa svojim koruptomaherima, a s druge strane ministar, borac, Malenica sa svojim službenicima.

Juričan opleo po Ivani Brkljačić: 'Poslije Mohenskog si glavna na Adventu, Rezač ti je dao i stan'
Juričan opleo po Ivani Brkljačić: 'Poslije Mohenskog si glavna na Adventu, Rezač ti je dao  i stan'

Vodič na pitak način promovira jednostavne mehanizme za jačanje korupcije (korumpiranje službenika, darivanje stvari, grupiranje podizvođača, širenje mreže kumova…) kao i korake za borbu protiv antikorupcije (izdvajamo: difamaciju svih antikorupnika kao jada i gmazova, edukacija o korupciji kao kamenu zaglavniku našeg društva, povećan nadzor onih koji se odaju antikorupciji, slamanje kulture antikorupcije kroz produciranje opravdanog straha od iste te niz drugih tema).

Zagreb: Dario Juričan i Saša Paparella predstavili vodič za jačanje korupcije

Priručnik ima 32 stranice, a u njega su uključene i praktične tablice i anketni upitnici. Korupcija svima, ne samo njima! - napisao je Juričan na svome Facebooku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag