Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
3 komentara

'Vodio sam Vijeće ministara, pa nisam mogao biti u Zagrebu'

Ministar financija i potpredsjednik Vlade Zdravko Marić nije mogao biti na Pantovčaku na inauguraciji Zorana Milanovića jer je imao druge obaveze u Bruxellesu zbog čega se novom predsjedniku i ispričao

Zagreb: U Mimari predstavljen Plenkovićev program za unutarstranačke izbore HDZ-a
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
3 komentara

- Ja sam se već i službeno i osobno ispričao, evo i sada, inauguriranom predsjedniku Republike. S obzirom da imam opravdani razlog, vodio sam danas Vijeće ministara, nisam mogao biti u Zagrebu - poručio je Zdravko Marić novinarima u Bruxellesu nakon sastanka.

Dodao je kako će se svakako javiti novoizabranom predsjedniku kako bi dogovorio nastupni posjet.

Croatia's Finance Minister Maric and Finnish counterpart Kulmuni attend an EU finance ministers meeting in Brussels | Autor: FRANCOIS LENOIR/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: FRANCOIS LENOIR/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

- Čisto da otvorimo i na toj relaciji određeni dijalog. U konačnici, sa svim institucijama ako po ničemu drugom, onda barem po onoj proračunskoj stavci, sigurno moramo u nekom trenutku imati dijalog. Ali, u svakom slučaju, čestitke njemu na inauguraciji i imenovanju, a bit će prilike za daljnji razgovor - rekao je.

Od novog predsjednika, istaknuo je, očekuje da, kao i svaki do sad, djeluje u skladu s Ustavom i ustavnim ovlastima.

- Mislim da svi mi skupa koji obnašamo bilo kakve vrste funkcija trebamo brinuti i skrbiti prije svega o boljitku naše države i svih njenih građana. Na tom tragu treba raditi i funkcionirati. Njegovo iskustvo svi dobro znate, a ja mu želim puno uspjeha - dodao je Marić.

Obzirom da inauguracija nije bila na Markovu trgu nego skromno na Pantovčaku uz nekoliko uzvanika, novinari su upitali ministra financija kako komentira taj Milanovićev potez te hoće li to ostaviti više novaca u državnoj blagajni. Pozdravio je to, ali i odmah iskoristio priliku i za pohvaliti Vladine poteze što se tiče trošenja javnog novca.

- Ovdje se ne govori o nekim velikim iznosima, ali dobra je i nekakva poruka, simboličnost. A vi znate da smo mi, što se tiče javnih financija, jako puno toga napravili proteklih godina, doveli smo ukupni rezultat proračuna na nulu, vidjet ćemo uskoro jesmo li i treću godinu završili s viškom. Što se tiče štedljivosti, mislim da smo se tu pokazali - poručio je.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message