Obavijesti

News

Komentari 24

Vodostaji blizu vrhunca: Ceste poplavljene u Karlovcu, kuće štite vrećama i ispumpavanjem

Vodostaji blizu vrhunca: Ceste poplavljene u Karlovcu, kuće štite vrećama i ispumpavanjem

Očekuje se da će uzvodno, u višim dijelovima Gorskog Kotara kiša prelaziti u snijeg i manje će količine vode doticati Kupom na karlovačko područje i dalje prema Sisku

VIDEO

U Karlovcu je visok vodostaj Kupe, Korane, Mrežnice i Dobre, ali veće probleme od sporadičnog izlijevanja rijeka rade bujice i zaobalne vode te su poplavljene mnoge ceste.

Poplavljena je državna cesta D 36 te mnoge županijske i gradske ceste, pa su iz Grada Karlovca pozvali na strogo poštivanje znakova regulacije prometa.

Kako je rekao Hini voditelj ispostave Hrvatskih voda za mali sliv Kupe i srednju i donju Savu Zoran Pavlović, zbog visokog vodostaja Kupe za promet je zatvorena državna cesta D 36 u mjestima Gradac, Koritinja i Šišljavić, ali i dalje u Zagrebačkoj županiji, zbog poplavljenih nižih dijelova, kao i ceste na mnogim mjestima u Donjoj Kupčini, Jamnici i Bregani Pisarovinskoj.

Rekao je da su, prema prognozama Hrvatskih voda, vodostaji sada blizu vrhunca - prvo se očekuje minimalni pad, da bi Kupa ponovno malo rasla, te bi sutra bila na 746 centimetara i tu bi trebala stagnirati. Očekuje se da će uzvodno, u višim dijelovima Gorskog Kotara kiša prelaziti u snijeg i manje će količine vode doticati Kupom na karlovačko područje i dalje prema Sisku, dodao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

“U zadnjih 38 dana ovo nam je treća poplava, četvrta u posljednja četiri mjeseca i k tome najblaža od njih i, vjerujte, mi se znamo i možemo nositi s tim”, naveo je Pavlović i time poslao građanima poruku da se ne brinu.

Izvanredne mjere od poplava diljem Hrvatske: Kod Petrinje podignuli i boks barijere
Izvanredne mjere od poplava diljem Hrvatske: Kod Petrinje podignuli i boks barijere

Fočić: Primarni problem su oborinske i zaobalne vode

Karlovac: Održana terenska vježba potrage i spašavanjea stanovnika nakon potresa

No, načelnica karlovačkog Stožera Civilne zaštite Ivana Fočić rekla je oko 21 sat da je voda u mnogim dvorištima, ali da prema saznanjima vatrogasaca koji su na terenu nikome voda nije ušla u stambeni prostor. Mnoge se kuće brane vrećama s pijeskom i ispumpavanjem vode.

Fočić je naglasila da su sada primarni problem oborinske vode i zaobalne vode, zbog velike količina kiše koja je pala i koja pada svuda i sve se to u kratkom vremenu slijeva s brda na nizinski prostor.

Zamolila je sve građane koji primijete da im dolazi voda da se ne ustručavaju nazvati Centar 112 i vatrogasce na 193, te na dežurni broj u Stožeru Civilne zaštite 099 5284 728, jer da se “samo brzom intervencijom može kvalitetno pomoći”.

Naglasila je da je dio vatrogasaca na terenu, ali da je još jako puno raspoloživih kapaciteta, u opremi i ljudstvu kako bi se svima pomoglo, ako bude potrebno.

Pročelnik za komunalno gospodarstvo Daniel Greb rekao je da zatvoreni još i dijelovi županijskih cesta u Cerovcu Vukmaničkom, Kobiliću, Karasima i Sv. Florijanu i da su ophodari Hrvatskih cesta svuda postavili ili rampe ili znakove za opasnost.

Tako je i na prometnicama u Ulici braće Gojak i Gornje Mekušje – Kamensko, na cesti Banija -Selce uz sami Kupu, kao i u Brođanima uz Kupu, nadalje cesta Brođani-Brežani i cesta u Brežanima uz potok Utinja, koji se izlio.

Nizvodno od Karlovca također je pod vodom mnogo pristupnih cesta u Pokupskoj dolini.

Greb je pozvao sve sudionike u prometu da budu oprezni i strpljivi, da prije svega poštuju znakove zabrane prometovanja i privremene regulacije prometa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag