News

Komentari 0

Vojska helikopterom prevezla bebu u inkubatoru i dijete (7)

Vojska helikopterom prevezla bebu u inkubatoru i dijete (7)

Djecu su hitno prevezli u KBC Split. Tijekom ove godine letačke posade iz Divulja prevezle su ukupno 206 pacijenata kroz ostvarenih 213 sati naleta, objavio je MORH

U dvije akcije vojnim helikopterom iz Dubrovnika i s Hvara prevezli su novorođenče i sedmogodišnje dijete. 

- Letačka posada 395. eskadrile transportnih helikoptera 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) iz vojarne „Knez Trpimir“ iz Divulja prevezla je noćas, u četvrtak 25. lipnja 2020. dvoje djece do KBC Split. U prvoj akciji, letačka posada HRZ-a s helikopterom Mi-8 MTV1 prvo je preuzela inkubator s medicinskim timom na Firulama te se uputila prema Dubrovniku po novorođenče koje je trebalo pomoć. Nakon što je beba u Dubrovniku pripremljena za let, krenuli su prema Splitu, te je na helidrom Firule posada s tek rođenom bebom sletjela noćas oko 2 sata - objavio je MORH.

Odmah po završetku ove akcije, uslijedila je nova akcija u kojoj je s otoka Hvara zbrinuto dijete u pratnji majke, a radilo se o inozemnim gostima. Tijekom ove godine letačke posade iz Divulja prevezle su ukupno 206 pacijenata kroz ostvarenih 213 sati naleta.

Najčitaniji članci