Obavijesti

News

Komentari 128

'Vojska nije u pripravnosti jer nismo neposredno ugroženi'

'Vojska nije u pripravnosti jer nismo neposredno ugroženi'
1

Pripadnici Bojne za biološko kemijsko, angažirani su na provedbi tuširanja. Angažiran je 21 pripadnik s 2 sustava postaje za dekontaminaciju

VIDEO

Zamjenica ministra obrane Višnja Tafra u Saboru se osvrnula na različita tumačenja uloge vojske u izbjegličkoj krizi i na nagađanja o tome trebaju li se Oružane snage staviti u stanje pripravnosti. 

- Zakon o obrani definira kako se i na koji način se Oružane snage i u kojim situacijama uopće mogu staviti u stanje pripravnosti. To sigurno ova izvanredna situacija nije. Pripravnost Oružanih snaga ide samo u situaciji kada je riječ o neposrednoj ugroženosti i ratnom stanju i u toj situaciji Vlada RH može od predsjednice RH zatražiti vojsku stavi u stanje pripravnosti - pojasnila je da to ne znači da vojska nije angažirana kao pomoć civilnim institucijama. Iznijela je podatke koliko je vojnika angažirano na "mirnodopskoj" zadaći. 

- Na zahtjev Državne uprave za zaštitu i spašavanje imamo 10 pripadnika Hrvatske kopnene vojske koji se nalaze s kamionom za potrebe rada Državne uprave za zaštitu i spašavanje, montirali smo i postavili šatore u Opatovcu. Dva naša medicinska tima provodila su zdravstveno zbrinjavanje izbjeglica i migranata u šatorskom naselju u Opatovcu dok su tri zdravstvena tima smještena u Vojarni 5. gardijske brigade u Vinkovcima. 

Pripadnici Bojne za biološko kemijsko, angažirani su na provedbi higijenskog tuširanja izbjeglica i migranata. Angažiran je 21 pripadnik s 2 sustava postaje za dekontaminaciju, jednom cisternom za vodu i 5 motornih vozila. Jednako tako naši pripadnici po pojedinim postrojbama ne nalaze se u stanju pripravnosti nego u stanju spremnosti da bi bili na raspolaganju civilnim institucijama. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U našim objektima je smješteno 319 pripadnika policijskih službenika MUP-a u 5. gardijskoj brigadi i u Đakovu je smješteno 100 pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova koji rade upravo na tome - izvijestila je zastupnike zamjenica ministra obrane.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 128
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.