Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

Volio je konje vrane: Iz Čilea zbog turnira došao u Slavoniju

Jorge Gutierrez (62) putovao je 12.500 kilometara iz Santiaga u Čileu kako bi se natjecao na konjičkom turniru u Pleternici. U Europu je stigao avionom do Madrida

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
4 komentara

Jorge Gutierrez (62) putovao je 12.500 kilometara iz Santiaga u Čileu kako bi se natjecao na konjičkom turniru u Pleternici. U Europu je stigao avionom do Madrida, dokle je putovao 13 sati. Ondje je, ispričao nam je, presjeo na avion za Budimpeštu te je u Mađarskoj unajmio automobil, kamion i tri konja od jednog vrhunskog uzgajivača. Nije nam otkrio koliko ga je “trojka” stajala. Samo se nasmijao i rekao: “Puno”.

– Ovaj sport mi je strast i nije mi žao tolikog puta ni novca. Prvi put sam u Slavoniji, ali već sam prije četiri godine bio u Hrvatskoj kad sam sa suprugom na krstarenju posjetio Dubrovnik – rekao nam je Jorge koji u domovini radi kao direktor nekoliko kompanija.

Iako mu se i supruga bavi konjičkim sportom, ovaj put je ostala kod kuće jer joj se, kaže nam Čileanac, nije dalo letjeti.

– Kod kuće na imanju imamo osam konja. Svake godine odradim nekoliko turnira u svijetu.

Kaže da mu se Slavonija sviđa, a najviše od svega ističe naša vina koja smatra vrhunskima i među najboljima u svijetu. Inače, na pleterničkom turniru sudjeluje 60 natjecatelja iz nekoliko zemalja, a za zlato se bore u tri discipline. Ove godine turnir osmi put po redu organizira Konjički klub Pleternica.

VIDEO SPECIJAL:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message