Obavijesti

News

Komentari 0

Volonteri pokušavaju pronaći ljubimce nestale u potresima

Volonteri pokušavaju pronaći ljubimce nestale u potresima
3

U području pogođenom potresom u kojem je poginulo gotovo 300 osoba, životinje su platile danak. Neke su poginule u ruševinama zajedno s gospodarima...

VIDEO

U ruševinama zaselka Sant'Angelo dvoje 40-godišnjaka traga za mačkama iz susjedstva, nestalima nakon potresa prošle srijede, u nadi da će malo utješiti njihove gospodare koji su izgubili sve.

"Brico! Topolino! Chicca!", neumorno doziva Giancarla Pomponi hodajući po ruševinama.

"Da znamo, izgubili smo prijatelje i susjede.. mačke su najmanji problem", unaprijed se opravdava Giancarla Pomponi dok sa suprugom Vittoriom traga za kućnim ljubimcima.

"No, koliko god vam se ovo činilo budalasto, osobama od 80 godina koje su izgubile dom može biti utješno da pronađu svoju mačku", dodaje ona.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U području pogođenom potresom u kojem je poginulo gotovo 300 osoba, životinje su platile danak. Neke su poginule u ruševinama zajedno s gospodarima, druge su zaboravljene ili su pobjegle usred noći u panici.

U Amatriceu i okolici brojni psi lutaju, izgubljeni. Uočena su i dva prestravljena konja kako galopiraju po asfaltiranoj cesti. Veterinarska služba pretražuje zonu kako bi ustanovila stanje i pomogla napuštenim životinjama.

Talijanski mediji objavili su zadnjih dana priče o životinjama izvučenima iz ruševina, potresnim susretima i psima koji se nisu željeli odvojiti od lijesa gospodara.

Ali psi nisu bili samo žrtve. Pas tragač, labrador Leo postao je slavan nakon što je ukazao na mjesto gdje je ležala petogodišnja Giorgia, pronađena živa 17 sati nakon potresa, pod mrtvim tijelom svoje devetogodišnje sestre.

U tom bi niskom planinskom području, uostalom, uzgoj stoke mogla biti prva aktivnost nakon potresa.

"Ako popravim štalu, mogu proizvesti mlijeko i prodati ga. A što može učiniti neki bar ili restoran?", pita se jedan poljoprivrednik. "Ako i mi odemo, što ostaje? Onda je gotovo!"

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a