Obavijesti

News

Komentari 95

Volovi, janjci i grah za škver: Debeljak im obećao novu eru

Volovi, janjci i grah za škver: Debeljak im obećao novu eru
7

Oko 14 sati u šatoru se ukazao i Debeljak, rado porazgovarao s radnicima i najavio novu eru škvera. Uprava je najavila prve rezove u škveru već u ponedjeljak

VIDEO

Tomislav Debeljak u subotu je u Splitu organizirao veliku proslavu povodom preuzimanja splitskog škvera. Nekoliko stotina ljudi sjatilo se pod šator na grah, pečenu janjetinu i vola, a velik broj ih uopće nije bio povezan s Brodosplitom. Besplatan zalogaj je teško preskočiti, no Debeljakova širokogrudnost nije dojmila sindikalne čelnike. 

 - Svi su dobrodošli, uključujući sindikate. Neka dođu i pokažu humanitarni karakter pomažući s deset kuna djeci centra "Juraj Bonaći" -  kazao je novi predsjednik uprave Darko Pappo. Naime, sav prihod od točenja piva namijenjen je centru za djecu s posebnim potrebama. 

Program zbrinjavanja

Pappo je rekao da s prvim rezovima započinju već u ponedjeljak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 - Ne mislim na otkaze, jer moramo napraviti program zbrinjavanja i uzeti u obzir kolektivne ugovore. Za to nam treba najmanje tri mjeseca -  pojasnio je predsjednik uprave. Također je obećao da će rezultati rada biti jedina smjernica kojom će se voditi prilikom otkazivanja suradnje. Prvih pola godine glavninu stvari će voditi skupa s Debeljakom, a nakon toga će uvesti odgovorne ljude na čelna mjesta. Oko 14 sati u šatoru se ukazao i Debeljak, rado porazgovarao s radnicima i najavio novu eru škvera. 

- Imamo dosta ponuda za gradnju brodova, no odabrat ćemo samo one koje će Brodosplitu biti profitabilne. Gradnja brodova s gubitkom je jedan od glavnih razloga za ovakvo stanje u brodogradilištu -  kazao je Debeljak. Njegov stav je potvrdio i Hrvoje Jonjić, koji već 16 godina radi na navozima. 

 - Trebalo je doći do ovoga. Bivša rukovodstva su stvarala gubitke, koje je država krpala iz EU fondova. Kad je Europa zatvorila pipu, država nas više nije mogla sanirati i prodaja je bila jedini izlaz -  kaže Jonjić. 

Mahom sve škverane koji su došli na proslavu uopće ne zanima tko je vlasnik i tko vodi škver, žele jedino raditi i dobivati plaću. 

Neki su razočarani sa sindikatom

 - Primanja su nam manja za 20 posto, a prvo zaradimo tri plaće za administraciju, pa tek onda naše. Dosta nam je više toga -  ogorčen je Marin Zlendić. 

Neki brodograditelji su razočarani i djelovanjem sindikata, jer im izgleda kao da je sam sebi postao svrha. 

- Šegviću su važne samo brojke, više se bori za administraciju nego za proizvodnju, a mi smo ti koji svima njima zarađuju plaće - ljutito će škverani između zalogaja. Grah, vol i prva tura od 20 janjaca nestali su već oko 14 sati. Tada je započela i svirka, koja je okupljene trebala animirati do kasno u noć.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje