News

Komentari 73

Vozač Hitne zvao 112: Vatrena kugla pala i zapalila šumu

Vozač Hitne zvao 112: Vatrena kugla pala i zapalila šumu

Darko Hrešić tvrdi kako je vidio meteor koji je pao 300 m od ceste te je zapalio šumu. Vatrogasci su rekli da su provjerili područje i nisu našli nikakav sličan objekt

Vozio sam se vozilom Hitne iz Bjelovara u Daruvar i negdje u Severinu na horizontu iznad nekoliko kilometara udaljenog Bulinca ugledao sam užarenu kuglu. U prvi sam tren pomislio da to pada zvijezda, ali sam zbog veličine usijanog predmeta koji je letio nebom nekih 5 do 10 sekundi bio siguran da se radi o meteoru, ispričao je Darko Hrešić (40) iz Daruvara. Dodao je kako je nepoznato tijelo palo u šumu nekih 300 metara od glavne prometnice u subotu. Hrešić, koji radi kao vozač u daruvarskoj Hitnoj, zaustavio je vozilo na ulasku u Bulinac i pogledao u pravcu pada nepoznatog tijela. Uočio je vatru i dim te je odmah pozvao županijski Centar 112 Bjelovar. 

Iz Centra su o dojavi izvijestili profesionalnu vatrogasnu postrojbu iz Bjelovara, ali zbog nepristupačnosti terena požar koji je buknuo na polju ugasili su pripadnici DVD Bulinac i Severin, koji su traktorima dovukli cisterne i ugasili vatru. 

Iz bjelovarske policije su nam potvrdili da je doista na tom mjestu izbio požar ali nam nisu mogli kazati što ga je izazvalo. Dodali su da na mjestu požara nisu pronašli nikakav trag koji bi upućivao na pad meteora ili nečega iz svemira.

 - Čuli smo priču da je nekakav meteor zapalio vatru, ali mislim da je uzrok požara neodgovorno ponašanje ljudi koji su palili korov i izazvali požar. Mi nismo vidjeli tragove, ali moram dodati da je već bio mrak kad smo mi došli - pojasnio je Anto Gatti (67), zapovjednik DVD-a Bulinca.

Najčitaniji članci