News

Komentari 112

Vozač koji je vozio 150 km/h nije imao vozačku dozvolu, nije bio vezan, koristio je i mobitel

Vozač koji je vozio 150 km/h nije imao vozačku dozvolu, nije bio vezan, koristio je i mobitel

Vozač(31) nije imao položen vozački ispit, nije bio vezan sigurnosnim pojasom a prilikom vožnje koristio je mobitel. Protiv vlasnice vozila slijedi prekršajni nalog jer je dala auto osobi koja nema pravo voziti

Po završenom očevidu PU brodsko-posavska izvijestila je o još nekim bitnim detaljima u vezi teške prometne nesreće koja se danas oko 13 sati dogodila na županijskoj cesti u Zapolju kod Nove Gradiške.

 

- Policijski službenici su obavljenim očevidom utvrdili da je 31-godišnjak upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, nije bio vezan zaštitnim sigurnosnim pojasom, te je prilikom vožnje koristio mobitel. Zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste(mokar kolnik), te atmosferskim prilikama(kiša), 31-godišnjak je izgubio nadzor nad upravljačem automobila, prešao na travnatu površinu i u zanošenju sletio u odvodni kanal - kažu iz policije.

Automobil je zatim udario u betonski rub kolnog ulaza i drveni stup javne rasvjete i metalne stupove dvorišne ograde. Od siline udarca se nekoliko puta prevrnuo preko krova i udario u tri stabla.  Vozač je ispao iz automobila i na mjestu događaja smrtno stradao. 

Zbog udara automobila u stup javne rasvjete došlo je do pucanja metalnih vodiča i prestanka isporuke električne energije, o čemu je odmah obaviještena mjerodavna služba zbog saniranja štete.

Tijekom trajanja očevida od 13.15 do 17.20 sati promet je bio zatvoren na županijskoj cesti 4158 u Zapolju i promet je preusmjeravan obilazno - izvijestila je danas u kasnim popodnevnim satima Kata Nujić, glasnogovornica PU brodsko-posavske.

Nujić je dodala da će protiv vlasnice vozila ići prekršajni nalog (davanje automobila osobi koja nema pravo upravljati motornim vozilom) zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 

Najčitaniji članci