News

Komentari 0

Vozač tegljača prelazio preko pruge dok se rampa spuštala, umalo izbjegao nesreću

Vozač tegljača prelazio preko pruge dok se rampa spuštala, umalo izbjegao nesreću

Iz međimurske policije navode da se vozač tegljača upustio u „avanturu“ preko pruge kad se rampa uz zvučni i svjetlosni signal počela spuštati kako bi zatvorila prijelaz preko pruge

Na sreću nesmotrenost 28-godišnjeg vozača kamiona s poluprikolicom čakovečkih registarskih oznaka, koji je u srijedu oko 11 sati u Čehovcu, prelazio cestom preko pruge, nije se dogodila teža nesreća u kojoj je netko mogao stradati.

Iz međimurske policije navode da se vozač tegljača upustio u „avanturu“ preko pruge kad se rampa uz zvučni i svjetlosni signal počela spuštati kako bi zatvorila prijelaz preko pruge. Nesmotreni vozač je želio uštedjeti koju minutu, jer je zbog toga što nije pričekao, poluprikolicom zahvatio u polubranike.

Vozaču će se izreći novčana kazna u iznosu od 3.000 kuna uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozila CE kategorije u trajanju od jednog mjeseca. Nakon pravomoćnosti odluke bit će kažnjen s tri negativna boda.

Iz policije upozoravaju da vozač koji se vozilom približava prijelazu ceste preko željezničke pruge u istoj razini dužan je kretanje vozila prilagoditi tako da ga može zaustaviti pred uređajem za zatvaranje prometa na prijelazu ili pred uređajem za davanje znakova kojima se najavljuje približavanje vlaka, odnosno da može zaustaviti vozilo prije nego što stupi na željezničku prugu.

Najčitaniji članci