Obavijesti

News

Komentari 624

Vozač ZET-a zbog psića odbio voziti: 'Pa nije to lav, ni zmija!'

Vozač ZET-a zbog psića odbio voziti: 'Pa nije to lav, ni zmija!'
6

Vozač je smatrao da gospođa nema svu potrebnu opremu za psa, niti brnjicu ni košaru, te je odbijao voziti sve dok ona ne izađe. Ona je to odbila, a putnici su stali na njenu stranu

VIDEO

Nesvakidašnjoj situaciji svjedočili su u subotu poslijepodne putnici ZET-a na autobusnoj liniji 116 Podsused-Remiza. Naime, nakon što su svi ušli, vozač je odbio krenuti sve dok jedna putnica ne izađe iz autobusa, a razlog je - njezin maleni pas. Vozač je smatrao da gospođa nema svu potrebnu opremu za psa, ni brnjicu niti košaru, te da mora izaći van. 

Prema njegovim riječima, uskoro ga čega suđenje upravo zbog situacije s psom u autobusu, te više ne želi da mu se dogodi isto.

Sve je snimio jedan od putnika u autobusu i objavio video na Facebooku. Video je u 18 sati od objave prikupio više od 107.000 pregleda.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

03:21

- Narode, bus neće ići dok ona ne izađe van. Vi morate izaći - poručio je vozač.

Gospođa je to odbijala i tvrdila da ona ima sve potrebne dokumente, ali i i brnjicu, no vozač je tvrdio da to nije brnjica.

- Ma nećete ići nigdje. Izađite slobodno van. Nemojte ovaj narod ovdje mučiti - rekao je vozač.

- Pa vi mene mučite - odgovorila mu je.

- Imate taksi - kazao je vozač.

- Dajte mi novce za taksi pa ću ići. Imam papire i sve za psa. Neću izaći - kazala je gospođa i ustrajala.

Budući da ni vozač ni putnica nisu popuštali, u raspravu su se uključili i ostali putnici koji su negodovali zbog vozačevog ponašanja, te su mu neki i zaprijetili kako će ga tužiti zbog kašnjenja na posao.

- Završit ćete na sudu zbog onih koji kasne na posao, pogotovo onih koji rade u državnoj službi. Nemojte se igrati. Krenite više. Mogli bi završiti na burzi - zaprijetila mu je  jedna gospođa.

- Dajte vozite više taj autobus. Platili smo kartu jako skupo da bi nas vi sada ovdje zajeb***i. Hoću li ja sada vas prijaviti? Gospođa nema lava ni zmiju, ajmo više na jeb*** Remizu - nervozno je dobacio drugi putnik.

Nakon nekoliko minuta rasprave i prijetnji, vozač je ipak odustao od svog nauma i nastavio vožnju.  Autor videa nam je kazaoa da je na kraju uplakana žena sa psićem ipak izašla na stanici na kojoj je i namjeravala. 

ZET se ispričava, ali: 'Vozač je inzistirao na ispunjavanju svih preduvjeta'

O svemu su se oglasili i iz ZET-a.

- Do incidentne situacije, na žalost, u ovom slučaju dolazi tijekom pokušaja provedbe prijevoznih odredbi u cijelosti.  Koliko je vidljivo iz snimke, vozač je inzistirao na ispunjavanju svih propisanih preduvjeta za prijevoz kućnih ljubimaca i u tom je smislu postupio u skladu s aktima koji reguliraju prijevoz životinja. No, izražavajući žaljenje, upućujemo ispriku svima na koje se situacija odrazila. Resorne će službe detaljno provjeriti sve okolnosti događaja te postupiti u skladu s utvrđenim činjenicama - navodi Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a. 

Jurić napominje kako su prometni radnici nerijetko zbog različitih oblika tolerancije i primarno dobronamjernih odluka, koje su zapravo u suprotnosti s pravilima, imali ozbiljnih profesionalnih komplikacija. 

- Iako su kućni ljubimci dobrodošli u javni prijevoz, ZET je kao prijevoznik u obvezi poštovati važeće odredbe.  Kako bismo izbjegli ovakve neželjene situacije pozivamo sve na uzajamno razumijevanje i uvažavanje - navodi glasnogovornik ZET-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 624
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa