Obavijesti

News

Komentari 38

U Australiji se sve 'prži' na čak 43 stupnja: Može jaje na oko?!

U Australiji se sve 'prži' na čak 43 stupnja: Može jaje na oko?!
6

Fotografiju s dva jaja u tavi postavio je na Twitteru Francuz Jo-Wilfried Tsonga, a televizijski kanal Sunrise ispekao je jedno na oko na betonu na pomoćnom igralištu

VIDEO

Nesnosne vrućine u Australiji se nastavljaju, a danas su se mečevi dvaput prekidali, jednom zbog kiše, a drugi put upravo zbog paklenih vrućina.

Naime, u Melbourneu je izmjereno točno 43,3 stupnja! Teško je uopće funkcionirati u takvim uvjetima, a kamoli igrati. Prije par dana je Tsonga izjavio kako je toliko vruće da bi se na suncu moglo ispeći jaje.

A neki su izveli taj eksperiment i uspjeli. Fotografiju s dva jaja u tavi postavio je na Twitteru upravo Tsonga, a televizijski kanal Sunrise ispekao je jedno na oko na betonu na pomoćnom igralištu.

I dalje svi, navijači, igrači i novinari, jedva čekaju subotu za kada se najavljuje pad temperature.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Toplinski udar: Na Tasmaniji je toliko vruće da se i asfalt topi

Tasmanija se prži na ekstremno visokim temperaturama koje prelaze prosjek uobičajen i za ljetni period. U pojedinim dijelovima zemlje prelaze  temperature 40°C.

Zbog velikih vrućina počeo se topiti asfalt pa lokalne vlasti upozoravaju vozače da paze u prometu. Shane Gregory, glavni direktor za promet i infrastrukturu, kaže da je riječ o uobičajenoj situaciji koja nije karakteristična samo za Tasmaniju nego i za sve ostale dijelove svijeta koje su na udaru vala vrućine.

Gume se lijepe za otopljeni asfalt. Morao sam voziti vrlo sporo, 10 do 15 km/h, kaže vozač kamiona Patrick Connor

Temperature koje u zraku iznose 35 Celzijevih stupnjeva, na površini asfalta mogu doseći iznimno visokih 50 celzijevacaTopljenje asfalta stvara probleme samo na onim dijelovima cesta gdje ga ima u više slojeva, piše Yahoo news.

Patrick Connor radi kao vozač kamiona skoro 15 godina. Kaže da nikada nije vidio ovako nešto.

- Asfalt se topi pod pritiskom guma. Morao sam voziti vrlo sporo, 10 do 15 km/h - rekao je Connor.

Opasnost od požara

Zbog opasnosti od požara, tasmanijske vatrogasne službe objavile su zabranu paljenja vatre na otvorenom. Svaki novi požar mogao bi postati problem jer ih je jako teško držati pod nadzorom. Također, zabranjeno je i paliti kosilice, brusilice te sve ostale alate kod kojih postoji opasnost da iskre izazovu požar.

Velike vrućine poremetile su i raspored mečeva na Australian Openu. Svi mečevi koji se igraju na otvorenim terenima odgođeni su do daljnjega. Nekoliko tenisača zatražilo je medicinsku pomoć, javlja DailyMail.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS