Obavijesti

News

Komentari 108

Vozači smrtonosne jurnjave ne smatraju se krivima za nesreću

Vozači smrtonosne jurnjave ne smatraju se krivima za nesreću
4

U petak u 13 sati započelo je suđenje Daliboru Opačku i Marinu Čolaku zbog izazivanja prometne nesreće u studenom 2010. u kojoj je poginula Ivana Obad (20).

VIDEO

Suđenje vozačima Daliboru Opačku (36) i Marinu Čolaku (29) zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je u studenom 2010. poginula studentica Ivana Obad (20) počelo je u petak u 13 sati na Općinskom sudu kod suca Milenka Đakovića.

Obojica su rekli da se ne smatraju krivima. Iako su nekad bili u prijateljskim odnosima, danas na sudu nisu razgovarali niti se pozdravili kako prije suđenja tako ni u sudnici.

Na sljedećem ročištu sredinom siječnja saslušat će se četiri svjedoka. U spisu su i 3 nalaza prometnih vještačenja koja su radili četiri vještaka. Svu četvoricu će slušati sud jer "nalazi nisu svi jednaki već u njima postoje bitne razlike", kazala je obrana. 

Automobiliste se tereti da su u studenom 2010. prebrzo vozili Ferrari 360 Modenu i Nissan 350 Z i zbog pretjecanja drugih vozila često mijenjali prometne trake. Kod Bosiljeva su se auti dodirnuli, a zbog brzine je Ferrari izletio izvan kolnika i udario u rubni kamen i prometnu signalizaciju. Zatim se nekoliko puta prevrnuo, zapalio i eksplodirao. 

Čolak je ispao iz auta jer nije bio vezan, a njegova suvozačica Ivana Obad ostala je zarobljena u autu i na mjestu poginula.

Vještačenjem je utvrđeno da je Opačkov Nissan udario u Ferrari, a ne obrnuto kako se do tada pretpostavljalo pa je Državno odvjetništvo podiglo optužnicu i protiv Opačka.  Čolak je netom prije nesreće autocestom jurio 188 kilometara na sat te se iz pretjecanja vraćao u desnu traku kojom ga je Opačak nastojao prestići jureći 210 km na sat.

Suđenje su u listopadu odgodili jer je Opačak u rujnu slomio nogu i nije mogao doći na sud.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 108
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca