Obavijesti

News

Komentari 75

Vozačica u šoku: Skoro sam poginula zbog znaka na cesti

Vozačica u šoku: Skoro sam poginula zbog znaka na cesti
6

Na križanju na Mostanju, koje se nadovezuje na karlovačku obilaznicu, vozače o kretanju tim dijelom prometnice obavještava znak postavljen na samo tlo

VIDEO

Zbog prometnog znaka sam u srijedu gotovo poginula, kaže vozačica Marija Vratarić (40) iz Velemerića kod Karlovca koja želi upozoriti vozače, ali i nadležne na opasnost. 

Naime,  ne državnoj cesti D1 na vrlo frekventnom križanju na Mostanju, na ulazu u Karlovac, koje se nadovezuje na karlovačku obilaznicu, vozače o nailaska na cestu s prednosti prolaska i obaveznog zaustavljanja obavještava privremeni znak postavljen na tlo uz stup.  Oni postavljeni na stup su prije dva tjedna oštećeni u prometnoj nesreći i od tada su postavljeni privremeni znakovi koje vozači u koloni niti ne vide.   

Andreja Thomas/24sata

- Kretala sam se "brzom cestom" iz smjera Karlovca i na križanju skretala prema Turnju, trakom koja ima prednost prolaska. Jedan automobil je stao na križanju i propustio me, no njega je u tom trenutku zaobišao kamper stranih registracijskih oznaka i oduzeo mi prednost. Kočila sam svom snagom i nekako uspjela stati u zadnjoj sekundi, ni sama ne znam kako. Potpuno sam obamrla, mislila sam da ću poginuti, a kamper je samo produžio dalje – govori vidno potresena Marija, dodajući da vozač kampera znak vjerojatno nije niti vidio od auta koji se zaustavio da je propusti. 

Andreja Thomas/24sata

O tome je obavijestila policiju gdje su joj kazali da oni tu ne mogu ništa, već će o tome morati obavijestiti Hrvatske ceste koje su nadležne za prometnu signalizaciju na tom križanju.  

Iz Hrvatskih cesta poručuju vozačima da će novi znakovi biti postavljeni na stup u visini od tri metra u petak ili najkasnije u ponedjeljak, te da su privremeni znakovi postavljeni prema svim prometnim propisima o privremenoj regulaciji prometa, a prije samog raskrižja je postavljen i dodatni znak stop koji je vozače na vrijeme obavještavao o obaveznom zaustavljanju.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a