Obavijesti

News

Komentari 34

Vozi Miško: Zadržao originalni izgled i dodao još nešto za gušt

Vozi Miško: Zadržao originalni izgled i dodao još nešto za gušt
6

Slavonac Ivan ponosan je na svoj bus koji može postići brzinu do 70 kilometara na sat i ima mjenjač s deset brzina. Ivan je veliki je zaljubljenik u oldtimere, posebice one Fordove

VIDEO

Ivan Bagarić (67), umirovljeni stomatolog iz Nove Gradiške, veliki je zaljubljenik u oldtimere, posebice one Fordove.

Odnedavno je u njegovu posjedu mali autobus oznake F-4, s osam putničkih sjedala, proizveden 1948. godine, koji je cijeli svoj “vozni vijek” služio prijevozu školske djece.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:48

- Morao sam mu dati ime pa sam se odlučio za Miško. Tako se zvao vozač autobusa u kultnom filmu ‘Ko to tamo peva’ - rekao je Bagarić dodavši da je autobus u jako lošem stanju kupio u Minnesoti. Bio je hrđav i izbušen od puščanih zrna kao da je nekome služio za vježbe gađanja. Nekoliko rupa s unutarnje strane autobusa, iznad vjetrobranskog stakla, Bagarić je namjerno ostavio. Autobus je iz SAD-a prije dvije i pol godine u Hrvatsku stigao brodom i tada je Bagarić na njemu počeo mukotrpno raditi.

- Dijelovi koje nisam mogao kupiti u inozemstvu su istovjetno originalu izrađeni u Novoj Gradiški. Moji prijatelji, inače članovi old time kluba Classic 99, pomogli su mi u popravku autobusa - pojašnjava Bagarić dodajući kako je najteže bilo obnoviti lim kojeg ima jako puno i u koji su ugradili stotine zakovica. Unutrašnjost su malo preuredili kako bi dobili više mjesta pa su originalna sjedala sad postavljena po strani kako bi u sredinu mogao stati stol za kojim sjede Bagarićevi prijatelji kad putuju na oldtimer susrete. U autobus je dodao i hladnjak u kojem drži pića za osvježenje, vrhunski Hi-Fi sustav jer s prijateljima voli uživati u dobroj glazbi, te prostor za hranu i druge stvari. U autobusu je i slot mašina, popularno zvana jednoruki Jack, koja je došla zajedno s busom, ali ne radi, nego služi kao ukras.

- Na strop sam kao ukrase stavio i fotografije svih mojih oldtimera i oldtimerskih susreta - dodaje Bagarić kojemu, kako kaže, nije bitno da ima oldtimer, nego ga veseli njegova obnova.

- Kad počnem s rekonstrukcijom, onda radim danju i noću. Razmišljam što ću i kako napraviti, a nakon što je posao završen, u meni se javlja nova praznina i želja za novim projektom - rekao je.

Autobus Miško je dvaput bio na oldtimer susretima, lani u Novoj Gradiški i Garešnici.

- Izazvao je veliko zanimanje posjetitelja, posebice djece koja su kroz njega, dok je bio parkiran, prolazila kao na traci - prisjetio se Bagarić.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti
Ustavni sud: 'Milanović ne može biti mandatar', nižu se reakcije, oglasili se Grmoja, Tomašević...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Ustavni sud: 'Milanović ne može biti mandatar', nižu se reakcije, oglasili se Grmoja, Tomašević...

Ako privremeni predsjednik da mandat za sastav vlade Milanoviću, Ustavni sud može to poništiti. Ako sabor izglasa povjerenje vladi u kojoj bi premijer bio Milanović, Ustavni sud to može poništiti, rekao je Šeparović