Obavijesti

News

Komentari 3

Vozili s preko 2 promila: Jedan je u pritvoru, a drugi u zatvoru

U nedjelju, 8. rujna oko 1.40 sati, policija je zaustavila i automobil Hyundai pulskih oznaka, a kojim se iz smjera Savudrijske ulice u Umagu u smjeru naselja Komunela kretao 50-godišnjak

Iako mnogi znaju da primjenom novoga zakona u prometu kazne su drastično porasle, i da pijani vozači najčešće bivaju kažnjavani i preko desetak tisuća kuna, one okorjele ljubitelje kapljica a potom i sjedanja za volan očito ništa ne može zaustaviti.

Tako je u petak, 6. rujna oko 23.55 sati, u Ulici Jakova Volčića u Rovinju, 33-godišnjak je upravljao mopedom Peugeot slavonskobrodske registarske oznake, pod utjecajem alkohola od čak 2.31 promila.

Muškarac je uhićen i radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama u subotu doveden na nadležni sud, a koji mu je izrekao kaznu zatvora od sedam dana i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od tri mjeseca.

U nedjelju, 8. rujna oko 1.40 sati, policija je zaustavila i automobil Hyundai pulskih oznaka, a kojim se iz smjera Savudrijske ulice u Umagu u smjeru naselja Komunela kretao 50-godišnjak. Muškarac je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2.16 promila i to za vrijeme dok mu je isteklo važenje vozačke dozvole.  

Isti je tren smješten u posebne prostorije policije postaje do otrežnjenja. Protiv njega se  radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu, a prema dosadašnjoj praksi za očekivati je kako će biti drastično kažnjen.