Obavijesti

News

Komentari 1

Vozio bicikl s nožem u glavi: 'Imate li slobodnog liječnika?'

Vozio bicikl s nožem u glavi: 'Imate li slobodnog liječnika?'
1

Južnoafrička republika: Dvojica muškaraca brutalno su nožem napali biciklista i zarili mu 15 centimetara dugačku oštricu u glavu. On se upsio obraniti od napada, sjeo na bicikl i otišao liječnku

VIDEO

Biciklist je preživio stravični napad nožem i potom ušetao u ordinaciju liječnika opće prakse, dok mu je oštrica noža i dalje bila zabodena u lubanju. Mirno je upitao: Imate li slobodnog liječnika? 

Krvlju obliveni Shaun Wayne (34) iz Južnoafričke republike šokirao je recepcionisticu ordinacije koja nije mogla vjerovati svojim očima.

Wayne se vozio biciklom na posao u gradić Strand, u blizini Cape Towna. Napala su ga dvojica muškaraca, a jedan od napadača zario mu je nož u glavu

. Nož s oštricom od 15 centimetara ostao mu je u glavi dok se Wayne borio s napadačima koji su mu pokušali ukrasti bicikl. Iako teško ozlijeđen, uspio ih je obojicu otjerati. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Wayne je ponovno sjeo na svoj bicikl i vozio se nekih 800 metara do lokalnog liječnika, dr. Brendana Ventera

- Na dužnosti je bila jedna od naše četiri ženske liječnice, koju su pozvali zbog pacijenta s ozljedom noža - izjavio je dr. Venter. 

- Vidjeti ga dok mu je nož i dalje virio iz glave bio je prilično dramatičan prizor. Međutim, on je bio vrlo miran i lucidan, iako je jako krvario - objasnio je. 

- Vrlo pristojno upitao je postoji li slobodan liječnik koji ga može primiti - dodao je.

Liječnica je odlučila da neće čekati hitnu pomoć nego će ga sama odvesti u bolnicu. On je pristojno upitao smije li ostaviti bicikl u njihovoj ordinaciji, prepričao je liječnik. 

- Pacijent je imao nevjerojatnu sreću, jer se prilikom udara u kost lubanje oštrica savila i ušla s unutarnje strane lica, izvan lubanje. 

Borio se za svoj bicikl i dovezao se do nas - znao je gdje smo i da smo mi njegovi liječnici. I onda je ušao i smireno zamolio pomoć. To nije nešto što viđate svaki dan. Vjerojatno ga je napala banda koja je u proteklih nekoliko tjedana više puta napala bicikliste i policija će ih sigurno uhvatiti. Bicikl čak nije bio pretjerano skup, a čovjek s njim svakog dana ide na posao i s posla. Ne mogu shvatiti zašto su ga tako brutalno napali - izjavio je.

Liječnica koja je primila odvezla je Waynea u bolnicu Tygerberg, gdje su ga hitno operirali. U bolnici su potvrdili da je njegovo stanje nakon operacije stabilno, piše Daily Mail.

Shaunov prijatelj Carl Block napisao je na Facebooku da ga je posjetio u bolnici. 

- Ovaj čovjek je nevjerojatan. Poznajem ga pet godina. Kas sam čuo što se dogodila stalno sam plakao, nisam mogao spavati. Molim vas sve da se molite za Shauna - poručio je. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?
NOVA SAZNANJA?

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...