News

Komentari 16

Vozio je 54 godine starog Fiću: 'U čast našem Jozi potrubili smo dvaput. Bio je naš počasni član'

Vozio je 54 godine starog Fiću: 'U čast našem Jozi potrubili smo dvaput. Bio je naš počasni član'

TUGA U OSIJEKU Članovi Oldtimer kluba oprostili su se od svojeg najstarijeg člana Josipa Balažića (92), kojeg je znao cijeli grad jer je svaki dan vozio Fiću starog 54 godine

Od počasnog člana Oldtimer kluba Osijek, Josipa Balažića (92), njegovi su se prijatelji jučer zauvijek oprostili.

Na pogreb su došli oldtimerima i Josipu u čast zatrubili dva puta kako bi mu rekli posljednje zbogom.

Svakoga drugoga dana proteklih sedam godina, otkad su započeli problemi s bubrezima, Josip se od svojega doma u Osijeku do KBC-a Osijek na hemodijalizu vozio u svojem 54 godine starom Fići. U subotu se uobičajeno rano ustao, oprostio od supruge i otišao put bolnice, samo se ovoga puta Josip više nije vratio svojoj Mariji, koju je upoznao kad je bio vrlo mlad. U osječkoj bolnici zavijek je napustio ovaj svijet. Njegova bolest nije ga sputavala u svakodnevnom životu te je sreću pronalazio u svojem domu sa suprugom i u vrtu u kojemu je uzgajao voće i povrće.

O Josipu smo ranije pisali i tad nam je rekao da njega i njegov automobil poznaje čitava bolnica te kad doktori vide da je auto na parkiralištu, znaju kako je i vlasnik u blizini te da je sve u redu s njegovim zdravljem. Fiću je kupio 1967. od prijatelja koji ga je kupio godinu ranije.

- Naš djedica je zauvijek napustio ovaj svijet - rekao nam je potreseni Marko Mađar, predsjednik Oldtimer kluba Osijek. U klubu se Josipa svi sjećaju kao veselog čovjeka.

- Djed Joza je od prvog dana s nama, otkad smo osnovali klub, te je on bio naš počasni član, a ujedno i najstariji. Želimo ga pohvaliti i naglasiti kako je upravo on odvozio naš rally od Osijeka do Belišća bez ikakvih problema. Fićo je našeg Josipa nadživio. On će sad ostati u nasljedstvu Josipovoj obitelji, a što će s njim biti na kraju, ostaje nam vidjeti - rekli su nam članovi Oldtimer kluba.

POGLEDAJTE VIDEO: Josip i njegov oldtimer 

Najčitaniji članci