Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
37 komentara

Vraća se povrat od 50 lipa za ambalažu mliječnih proizvoda

Početkom 2019. godine u sustav povratne ambalaže trebale bi ući plastične boce za mlijeko i mliječne proizvode i staklena ambalaža za manje volumene

37 komentara

Početkom sljedeće godine trebala bi se vratiti naknada za mliječnu ambalažu koja je ukinuta prije tri godine. To je u razgovoru za Laganini.fm potvrdio Dubravko Ponoš, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Naime, početkom 2019. godine u sustav povratne ambalaže trebale bi ući plastične boce za mlijeko i mliječne proizvode i staklena ambalaža za manje volumene.

- Intencija Ministarstva zaštite okoliša i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je da u našem depozitnom sustavu ponovno bude ambalaža vezana za mlijeko, te staklena ambalaža za manje volumene, dakle govorimo o onima od 2 dcl, jer trenutna tehnologija je automatizirana i manualno omogućava da se i takve boce stavljaju unutar sustava - najavio je Ponoš.

Podsjetimo, povratna naknada za mliječnu ambalažu ukinuta je 1. studenoga 2015. godine uz obrazloženje kako je njen udio u ambalaži obuhvaćenoj povratnom naknadom samo 11%.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message