Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
127 komentara

Vratila se Bernardica: Slušala Plenkijevo hvalisanje u Splitu

Na obljetnici splitskog HDZ-a premijer je, osokoljen povećanjem kreditnog rejtinga, nahvalio gradonačelnika Oparu, župana Bobana i ministricu gospodarstva Dalić

Andrej Plenkovic HDZ
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Na svečanoj sjednici povodom 28. godišnjice osnivanja splitskog HDZ-a poseban gost bio je premijer Andrej Plenković, a društvo mu je pravilo i nekoliko ministrica te ministara iz Vlade. Uz prigodan film i prepunu salu splitskog hotela Le meridien Lav u koju ni igla više nije mogla stati, govorili su između ostalih i Petar Škorić, Andro Krstulović Opara, te naposljetku Andrej Plenković.

Andrej Plenkovic HDZ | Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

U publici je bila i Bernardica Juretić, bivša časna sestra te ministrica socijalne skrbi u Vladi Tima Oreškovića. Iako je Plenković, za razliku od nekih njenih kolega, nije zadržao u Vladi kad je preuzeo vlast, došla je poslušati premijerove riječi. 

Kako je u rujnu 2017. pisao Jutarnji list, nakon odlaska iz Vlade javila se na niz otvorenih natječaja: Kandidirala se za članicu Nadzornog odbora HRT-a, za ravnateljicu Dječjeg doma Zagreb za skrb o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi, za članicu Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa... 
- Naravno da tražim posao - rekla je tada.
A Plenković se pred njom i drugim uzvanicima pohvalio porastom kreditnog rejtinga, najavio rješavanje problema sa Slovenijom te ishvalio splitskog gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu, župana splitsko-dalmatinskog Blaženka Bobana i ministricu Martinu Dalić.

- Ovakav suficit nismo nikada imali. Uz to smo povisili najniže plaće i povećali mirovine te donijeli odluku da se javnim službenicima za 6 posto podigne osnovica. Donijeli smo i Zakon o hrvatskim braniteljima, a nabavljamo i nove zrakoplove. Što se tiče problema sa Slovenijom, moramo naći rješenje koje će biti prihvatljivo za obje zemlje. Mi nismo prekršili međunarodno pravo niti povrijedili pravila arbitraže, to je napravila druga strana. Ali Slovenija je jedina zemlja s kojom nikad nismo imali veliki ili pravi problem i moramo ovo riješiti na obostrano zadovoljstvo - rekao je Plenković te pozvao sve koji imaju dvojno državljanstvo da glasuju na predstojećim izborima u BiH i tako pomognu tamošnjim Hrvatima.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message