Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
261 komentara

Vratio se Klepetan: Kasnio je 6 dana, Malena ga jedva dočekala

U srijedu oko 15 sati u Brodski Varoš po 14. put se vratio Klepetan. Ove godine je kasnio čak šest dana.  Malena je bila uzbuđena i jedva ga je čekala...

Foto: Franjo Lepan/24sata
261 komentara

U srijedu nešto prije 15 sati, u Malenino gnijezdo napokon je sletio Klepatan. Čekala ga je sedam mjeseci.

Ljubav se odmah rasplamsala. Nakon prvih poljubaca i parenja, prljavi, umorni Klepetan odletio je na susjedni krov, gdje mu je ‘vikendica’. Tamo se odmorio i očistio, a potom se ubrzo vratio u gnijezdo svojoj Malenoj. Ovo je 14. godina zaredom kako se ove rode vole i kako se Klepetan vraća nakon puta dugog 14.500 kilometara. 

POGLEDAJTE VIDEO: Dirljiv ponovni susret Malene i Klepetana


Podsjećamo, Malena ne leti jer joj je ozlijeđeno krilo, a sve ove godine je čuva i hrani Stjepan Vokić iz Brodskog Varoša. Nije bio prisutan kad je Klepetan došao. Bio je u ribolovu.

- Znao sam da će doći. Nikad još nije iznevjerio Malenu. Iako joj je nekoliko mužjaka pokušalo sletjeti u gnijezdo, ona ih je uporno odbijala. Čekala je svog Klepetana i dočekala - rekao je Vokić. 

POGLEDAJTE VIDEO: Ljubav Malene i Klepetana traje već 14 godina


Malena je bila zadnjih dana izrazito nervozna, nije jela i samo je gledala prema nebu. Sudeći po Klepetanovu izgledu, prošao je ‘pakao’ iz Afrike do Slavonskog Broda na putu do nje. Došao je strašno prljav, ljepljiv, a odmah se nakon pozdrava s Malenom spustio po ribu u Stjepanovo dvorište. Sad slijedi nekoliko dana prilagodbe, a potom iščekivanje ptića, učenje letenja i hranjenja te uživanja u ljubavi...

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message