Obavijesti

News

Komentari 3

Vratite bez sankcija zabranjeno oružje ili ono bez dozvole. U Istri poziv shvaćen odlično

Vratite bez sankcija zabranjeno oružje ili ono  bez dozvole. U Istri poziv shvaćen odlično

Na području PU istarske, u posljednjih pet godina prikupljeno je: 437 komada vatrenog oružja (od toga 31 komad automatskog oružja) 38.202 komada raznog streljiva i 15.85 kg eksploziva.

VIDEO

Sve više građana Istre, a koji u svojim domaćinstvima imali su ne dozvoljeno oružje, odlučili su ga riješiti se ga na najbolji mogući način bez kazni i sankcija. 

Pulskoj je policiji tako samo u srijedu dvoje građana dragovoljno predalo oružje. Jedna žena je prilikom čišćenja kuće koju je naslijedila nakon smrti člana obitelji pronašla pištolj Berettu i 64 komada streljiva, dok je jedan muškarac predao policijskim službenicima pištolj Tantoglio Giuseppe srl s pripadajućim streljivom. Sličnih predaja bilo je i prije, no ima i onih koji oružje još uvijek čuvaju iz samo njima znanih razloga riskirajući tragedije kao i visoke kazne. 

Hrvati od 2007. policiji predali impresivan arsenal oružja, ali koliko je njih to 'zaboravilo'?
Hrvati od 2007. policiji predali impresivan arsenal oružja, ali koliko je njih to 'zaboravilo'?



Stoga policijska uprava istarska podsjeća građane da akcija ''Manje oružja – manje tragedija'', koju Ministarstvo unutarnjih poslova provodi u suradnji s programom Ujedinjenih naroda za razvoj, još uvijek traje, te da građani i dalje mogu predati zabranjeno oružje ili oružje koje posjeduju bez dozvole. Kampanja je proglašena najuspješnijom kampanjom ove vrste u povijesti Ujedinjenih naroda, a od 1. rujna 2007. do 30. rujna 2020. godine prikupljeno je: 343.492 komada vatrenog oružja (od toga 5.227 komada automatskog oružja) 5.501.464 komada raznog streljiva i 5.382 kilograma eksploziva. 

Od 1. siječnja do 30. rujna 2020. godine u sklopu kampanje je prikupljeno: 2.542 komada vatrenog oružja (od toga 135 komada automatskog oružja)143.175 komada raznog streljiva i 112 kilograma eksploziva. 

Na području Policijske uprave istarske, u posljednjih pet godina prikupljeno je: 437 komada vatrenog oružja (od toga 31 komad automatskog oružja) 38.202 komada raznog streljiva i 15.85 kilograma eksploziva. 

Protiv građana, koji dragovoljno prijave zabranjeno ili dozvoljeno oružje nadležnom tijelu, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak, a policija pogotovo apelira na građane da predaju oružje koje je zakonom zabranjeno, kao što su automatsko oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegove dijelove, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i slično. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca