Obavijesti

News

Komentari 1

'Vratite nam plaće u posebnim ustanovama na one iz 2018.'

'Vratite nam plaće u posebnim ustanovama na one iz 2018.'
3

Zaposlenici u posebnim ustanovama u zadnjih godinu dana uskraćeni su za iznose između 2000 i 7000 kuna. To je nama velik novac, rekao je u četvrtak predsjednik Sindikata Preporod Željko Stipić

VIDEO

Predsjednik Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu - Preporod Željko Stipić predao je u četvrtak Vladi zahtjev za vraćanje plaća učiteljima i stručnim suradnicima u posebnim ustanovama na razinu od prije godinu dana, kada su im smanjene između 150 i 600 kuna, te najavio prosvjed pred Banskim dvorima ako Vlada ne ispuni taj zahtjev u roku dva tjedna.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:11

Zaposlenici u posebnim ustanovama u zadnjih godinu dana uskraćeni su za iznose između 2000 i 7000 kuna. To je nama velik novac, ali čak više od toga boli nas nepravda, jer je to učinjeno zaposlenicima koji rade najsloženije poslove u najzahtjevnijim uvjetima s djecom s posebnim potrebama, istaknuo je Stipić na konferenciji za novinare pred Banskim dvorima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Predali smo Vladi naš zahtjev i očekujemo da će premijer Andrej Plenković biti brz, kako je najavio, te u tjedan - dva riješiti problem koji nismo uspjeli u protekla 33 tjedna, rekao je Stipić. 

Još 19. rujna Plenković je u Hrvatskom saboru obećao da će se osobno uhvatiti rješavanja tog problema i pokazao nekakvu kvaziodlučnost. Od tada su prošla 33 tjedna, no ništa se nije dogodilo, osim dva prijedloga uredbi, za koje su tražili naše očitovanje, u kojima se predviđa povećanje osnovice za 5 do 8 posto, međutim nismo dobili nikakvu povratnu informaciju što je s tim, kaže Stipić.

"Stoga smo odlučili doći ovdje i jasno poručiti premijeru - niste govorili istinu, lagali ste jednako kao i ministrica obrazovanja Blaženka Divjak. Ovo ne može čekati i nećemo stati", poručio je Stipić.

Očekuju da premijer ispravi nepravdu

Zaposlenica Centra Goljak Tanja Dejanović Šagadin upozorila je kako su njezinim kolegama u različitom postotku smanjene plaće iako rade iste poslove u otežanim uvjetima.

Očekujemo da premijer ispuni preuzetu obvezu i ispravi nepravdu, te da nam vrati plaće na razinu iz prošle godine prema kolektivnom ugovoru,kao i da se plaće ubuduće ne smanjuju jer to djeluje demotivirajuće na zaposlenike, rekla je Dejanović Šagadin.

Proračunska sredstva za to nisu velika, na razini su "par novih branitelja koji se pojave svake godine", dodala je djelatnica Goljaka.

Aleksandra Miletić iz Osnovne škole Poliklinike Suvag, u kojoj se obrazuju djeca sa slušnim oštećenjima i govornim poteškoćama, kritizirala je to što im se smanjuju materijalna prava dok se drugim članovima društva ta prava ne diraju ili se čak povećavaju.

"Kolege su razočarani što se ništa nije dogodilo, a poduzeli smo sve  da skrenemo pozornost na to što radimo i što nas muči. Radi se o nekoliko stotina kuna i ne možemo vjerovati da ih nismo zavrijedili, jer radimo vrlo human i častan posao", kazala je Miletić.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1