Obavijesti

News

Komentari 3

Vrbik u akciji: Cijela škola se ujedinila za bivšega učenika

Vrbik u akciji: Cijela škola se ujedinila za bivšega učenika
6

NISU GA ZABORAVILI Nenad Bukovec (37) završio je u kolicima, a prijatelji iz OŠ Davorin Trstenjak na zagrebačkom Vrbiku organizirali su koncert da mu pomognu

VIDEO

Da se pravi prijatelji nikad ne zaboravljaju, a pogotovo ne u teškim životnim situacijama, dokazali su bivši učenici, profesori i ravnatelj zagrebačke OŠ Davorin Trstenjak.

Nenad Bukovec (37), koji ima Chronovu bolest, zbog gangrene je izgubio obje noge i završio u kolicima. Prije samo pola godine normalno je igrao nogomet, koji obožava, a ovih dana trebao bi dobiti proteze. Jedna od njegovih najboljih prijateljica, Morana Hanžek Stjepanović, organizirala je cijeli bivši razred. Organizirali su koncert pred školom.

- Baš svi bivši razredni kolege na neki način su pomogli. Koga god smo nazvali, nudio je svoj doprinos. Što smo danas trebali, sutra je već bilo riješeno. Neki su tiskali ulaznice za koncert, neki su iskoristili sadašnje poslove preko kojih su došli do poznatih glazbenika, neki su bili zaduženi za zakusku.

I činilo se da je baš cijeli Vrbik odlučio biti tu, kao potpora Neneku, kako ga od milja zovu. Pojavilo se čak 2000 ljudi.

- Bilo je vrlo jednostavno. Nazvali smo našeg bivšeg razrednika Damira Domišljanovića, a nakon posjeta sadašnjem ravnatelju sve je bilo dogovoreno - kaže prijateljica. 

Ravnatelj Cindrić ponosan je i na bivše učenike škole, ali i na svoje sadašnje te najavljuje da je možda najljepša stvar što je ovakva akcija okupila generacije učenika.

- Nenek je ujedinio kvart. Razmišljamo da ovakvo okupljanje postane tradicija i da ga organiziramo i sljedeće godine. Ako ćemo imati ovakvu neku dobrotvornu svrhu, može, ali čak i ako je ne bude, druženje je neprocjenjivo. Nismo mislili da je takvo nešto moguće. Drago mi je što naši nekadašnji učenici i nakon 30 godina imaju taj osjećaj pripadnosti školi. To samo govori koliko su profesori odradili dobar posao - rekao je ravnatelj Cindrić. A Nenek?

Davor Višnjić/PIXSELL

- Prvo sam mojoj Morani rekao kako ne dolazi u obzir, kako ne želim tražiti pomoć. No inzistirala je, a nakon nekoliko poziva više nije bilo zaustavljanja. Sve joj je polazilo za rukom, svi su se željeli uključiti. A moje srce? Na koncertu se doslovno raspuklo od toliko pozitivne vibre, ljudi koji su puni ljubavi, volje i optimizma. Da sam ostao tvrdoglav i ne pojavio se na koncertu, propustio bih zaista veliku stvar. Sreo sam bivše prijatelje koje nisam vidio godinama, svi su željeli prisjetiti se djetinjstva, vukli me za rukav te mi pružili riječi podrške. Nisam stigao sa svima razgovarati, pa sam sljedeći dan zvao i zahvaljivao što su se uopće pojavili. Sve je škola povezala s akcijom uređivanja povrtnjaka koji imaju.

Novcem je Nenek pokrio trošak proteza.

- Moj razred uvijek je bio povezan. Razredniku Domišljanoviću bili smo prvi razred u karijeri. Sve nas je jako dobro zapamtio, bili smo mu miljenici i svi smo bili povezani, što je dokazala i ova akcija - kaže Nenad. Iako se u samo pola godine suočio s najtežom borbom u životu, kaže kako se sigurno neće predati jer se nikad ne predaje.

- Trebat će mi neko vrijeme da se prilagodim na proteze, ali plivat ću, klizati, ići u ribolov, hodati, trčati normalno, raditi - kaže. 

Ako ste u mogućnosti, svoj doprinos za Nenada možete dati uplatom na žiro račun Erste banke: Ivanka Bukovec, IBAN HR8024020063102866889.

Lajkaj stranicu Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska na Facebooku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"