Obavijesti

News

Komentari 73

Vrdoljak: 'Agrokor? Situacija je ozbiljna, moramo zadržati mir!'

Vrdoljak: 'Agrokor? Situacija je ozbiljna, moramo zadržati mir!'
1

U razgovoru s voditeljem Aleksandrom Stankovićem predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak je izjavio da po pitanju Agrokora 'treba zadržati mir i stabilnost'.

VIDEO

- Situacija oko Agrokora može se odraziti na BDP, prihode proračuna, na ekonomski utjecaj u regiji, na niz kooperanata i partnera Agrokora. Može se odraziti na oko 150.000 zaposlenih. To je sigurno ogroman utjecaj na hrvatsko gospodarstvo i ne treba sad gledati kroz prizmu obitelji Todorić. Ovo nije trenutak za jeftini populizam. Bitno je da zadržimo mir i stabilnost, objasnio je Ivan Vrdoljak u emisiji 'Nedjeljom u 2' te naglasio da ova situacija negativno utječe i na brojne druge velike proizvođače hrane u Hrvatskoj. 

- Mislim da je i sazvan sastanak dobavljača i partnera u idućih nekoliko dana. To i je najveći problem - ne samo sustav Agrokora, nego sve one vezane tvrtke koje su u poljoprivrednoj industriji, prehrambenoj industriji. Zbog toga je takva ozbiljna situacija. Želim pojasniti da se ne smije dogoditi da građani Hrvatske plaćaju tuđe dugove. Ne smije se niti dovesti u pitanje pravo vlasništva i sloboda poduzetništva, jasan je bio predsjednik HNS-a, navodi HRT.  

 

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

01:05

- Prema mojem mišljenju svi akteri na političkoj sceni moraju smiriti situaciju i aktivno sudjelovati na način da se pripreme scenariji za ovakve situacije, smatra Vrdoljak koji se stavio 'na raspolaganje' premijeru kako bi što prije došlo do rješavanja cijele situacije. 

Vrdoljak se osvrnuo i na autoceste, njihovu monetizaciju te nedavno najavljeno poskupljenje cestarina. 

- Pretpostavljao sam da se može dogoditi poskupljenje autocesta, a to se sada i dogodilo. Tada smo trebali biti čvršći. To nije bio resor koji je vodio HNS i ja osobno, ali smo svom koalicijskom partneru rekli - stojimo iza toga, realizirajte. Oni su odlučili da to u tom trenutku ne realiziraju. Posljedica toga je današnje poskupljenje, ali ne samo to već i cijeli program restrukturiranja, rekao je. 

Što se tiče kandidature Anke Mrak Taritaš za čelno mjesto grada Zagreba, Vrdoljak je rekao kako je njihov jedini cilj 'dovesti promjene u Zagreb - riješiti promet s dva nova mosta, s pametnom regulacijom, riješiti problem s otpadom, riješiti transparentno funkcioniranje grada'. 

- Tko bi pored Anke Mrak Taritaš  izabrao Milana Bandića, stvarno ne znam, zaključio je. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji