Obavijesti

News

Komentari 55

Vrdoljak: Nećemo glasovati za HDZ-ova predsjednika Sabora

Vrdoljak: Nećemo glasovati za HDZ-ova predsjednika Sabora
1

Želja nam je u ovom trenutku naglasiti da se situacija koja je prouzročena 'koalicijom kaosa' HDZ-a i Mosta mora u što skorije vrijeme smiriti i stabilizirati

VIDEO

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak izjavio je u petak da će potpise koje su dali za razrješenje predsjednika Hrvatskog sabora Bože Petrova potvrditi i kod glasovanja u Saboru te da neće glasovati za novi prijedlog imenovanja koji će doći od HDZ-a na tu dužnost, jer nemaju jasnu sliku većine. 

Vrdoljak je na konferenciji za novinare u sjedištu HNS-a, nakon izvanredne sjednice stranačkog predsjedništva, ocijenio da se danas ponavlja situacija od prije godinu dana, kad je HNS tražio kod glasovanja o predsjedniku Sabora akademiku Željku Reineru da se artikulira jasna većina.

"To će biti trenutak kada će saborski zastupnici i političke opcije definirati jasnu većinu u Saboru. Mi u tome nećemo sudjelovati, jer glasamo protiv novog prijedloga za predsjednika Sabora", poručio je Vrdoljak te pozvao predsjednika Vlade da, kako je rekao, u što skorije vrijeme jasno objavi javnosti koja je saborska većina postignuta, što su prioriteti njegove nove vlade i većine.

"Želja nam je u ovom trenutku naglasiti da se situacija koja je prouzročena 'koalicijom kaosa' HDZ-a i Mosta mora u što skorije vrijeme smiriti i stabilizirati. Hrvatska je država koja ima ozbiljne krizne točke - odnosi sa Slovenijom, granični problem, gospodarsko-financijsku ugrozu za sve proizvođače i dobavljače i zaposlenosti vezano za slučaj Agrokor, neriješen problem blokiranih u Hrvatskoj i u ovom trenutku najmanje što nam treba je dugotrajna politička kriza koja nije jasno artkulirana", upozorio je Vrdoljak.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prva dva zaključka - da glasamo za razrješenje Petrova i protiv novog imenovanja predsjednika Sabora - jasno govore da je stav HNS-a da ne koketiramo ni sa Mostom niti sa HDZ-om, jer su upravo te dvije stranke glavni i krivci što 18 mjeseci nemamo jasno artikuliranu politiku i jasnu Vladu. I vrlo vjerojatno idemo prema novoj krizi i potencijalno novim izborima, trećima u 18 mjeseci koji nas kumulativno koštaju oko milijardu kuna, rekao je Vrdoljak te HDZ i Most označio glavnim krivcima političke krize u Hrvatskoj.

Predsjednik HNS-a pozvao je sve sukobljene strane, čelništvo i ministre, sad već i neke bivše, da čuvaju dignitet politike, funkcija i institucija i stranaka koje zastupaju, Hrvatske i njezinih građana u Hrvatskom saboru.

Na upit o pokušaju stvaranja većine u oporbi, Vrdoljak je rekao kako o tome nisu razgovarali i da oni "ne preslaguju".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Golob: 'Plenković će sigurno formirati novu vladu'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Golob: 'Plenković će sigurno formirati novu vladu'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke