Obavijesti

News

Komentari 44

Vrdoljak o poskupljenju plina: Više nikom ništa nije jasno

Vrdoljak o poskupljenju plina: Više nikom ništa nije jasno
1

Neodlučni su i to je postala prva karakteristika ove Vlade. Ne donose se odluke nego se samo vrte u krug. Vidite stanje u Agrokoru, plin, INA, HEP, kurikularna reforma, kaže šef HNS-a

VIDEO

Ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović uoči sjednice Vlade u četvrtak poručio je kako drastičnog poskupljenja plina neće biti, ali i kako će netko možda morati poskupjeti.

- Gledajte, jedan posto na lokalnoj razini velikog broja opskrbljivača. Ja ne znam što se može konkretno događati jer to su lokalne varijacije. Ali generalno cijena ostaje ista ili se čak smanjuje. Netko će možda morati poskupjeti, ali uvjeti su dobri- rekao je Dobrović.

Šef HNS- a Ivan Vrdoljak poručio je kako vladajući ne znaju što i kako te da su neodlučni i nekompetentni.

- Nažalost, ovo se proteglo u jednu trakavicu da više nikome nije jasno, niti meni niti građanima, što se tu uopće događa. Ali svi znamo da postoji nekakav problem. Zadnji su dani za donošenje konačne odluke. Ako ništa drugo, napravite ono što sam ja napravio 2014.  Ja sam tada kao Skupština HEP-a dao pravo Upravi da potpiše ugovore jer sam tada ja stajao iza svojih odluka i odluka Vlade. Zašto oni sada to ne naprave, ne znam. Neodlučni su i to je postala prva karakteristika ove Vlade. Ne donose se odluke nego se samo vrte u krug. Vidite stanje u Agrokoru, plin, INA, HEP, kurikularna reforma... samo se politizira iz dana u dan. Vlada traži izlaz koji je neobičan, a to je ekstra dobit INA- i, a gubitak HEP- u- rekao je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vladajućima je uputio i čvrstu poruku. 

- Ja sam preuzeo odgovornost. Dajte ljudi preuzmite odgovornost, nemojte ju prebacivati na druge i onda biti nervozni zbog toga. Donesite odluku i stanite iza svojih odluka čvrsto i pokažite da ste dovoljno jaki voditi ovu zemlju u pravom smjeru. Ovo se vidi da je nakon mjesec i po dana potpuna bezidejnost- poručio je.
 
Vrdoljak ističe kako ova situcija puno govori i o odnosima HDZ-a i Mosta.

- To nam jako puno govori, ali da je to jedini problem ja bih bio sretan. Između njih postoji malo suštinskih problema - rekao je, a u tom smislu komentirao je i odnos među vladajućim partnerima što se tiče prijedloga Zakona o arhivskoj građi i arhivama koji je Most poslao Vladi, a Vlada ga vratila sa sjednice na doradu.

- Neka rade što ih je volja, HNS nema problema s arhivima. Postoje neke stranke u Hrvatskoj koje se zbog toga mogu zabrinuti, ali to je manje bitno. Ono što je bitno i što se može vidjeti u ovom trenutku kad se poveže nekoliko pitanja, a to je da premijer Plenković donosi kao svoj veliki uspjeh u hrvatsku politiku je politička stabilnost. Na čemu? Na plinu? INA- i? Arhivama? Agrokoru? Nema je nigdje, on nema stabilnu Vladu- poručio je.

Komentirao je i trakavicu oko Agrokora i poručio da se svim sudionicima koji se nalaze u toj situaciji treba dati mira da nađu rješenje. 

- Situacija u Agrokoru predugo se provlači i postala je stvarno teret. Nema konkretnih rješenja i mislim da je došlo vrijeme da se da mir i Upravi i vjerovnicima i kreditorima i dobavljačima da se nađe rješenje i uvjeren sam da će ga naći. Treba ići u onom smjeru koje smo bezbroj puta rekli, a to je da treba dobro paziti i efektima na 150.000 obitelji, dobavljačima i naći rješenje koje nije fokusirano na obitelj Todorić nego puno šire. I ne se služiti jeftinim populizmom- poručio je. 

Na pitanje da li je važno zadržati maloprodaju u nacionalnim okvirima, Vrdoljak kaže kako nije problem vlasništvo nego kako se upravlja tvrtkom. 
- Mislim da tržište maloprodaje u Hrvatskoj funkcionira već dugi niz godina gdje imamo međunarodne strane trgovačke lance koji imaju svoje mjesto na tržištu i mnogi građani baš u tim lancima kupuju i ne vidim problem u tome. Nije problem vlasništva nego kako se upravlja tvrtkom i da li se dobavljači i poljoprivrednici plaćaju na vrijeme- rekao je. 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...

Pokazao mi je rukom da priđem krevetu, primio me za ruku i tri puta stisnuo. Tako smo se pozdravili, rekla je za 24sata Manolićeva kći Zrnka

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije

Kad se on rodio, u svijetu su se pojavili prvi radio aparati. Bilo je to vrijeme nijemog filma, Tesla je imao tad samo 66 godina, a internet, televizija i slične stvari postojale su samo u njegovoj glavi...