Obavijesti

News

Komentari 53

Vrdoljak: Ovo je blamaža. Mi smo za nove izbore, što prije

Vrdoljak: Ovo je blamaža. Mi smo za nove izbore, što prije
1

Ja se kladim na 90:10 na izbore. Što prije, to bolje. Ljudi, pa trebamo pomoći svojoj državi. Mi previše volimo ovu zemlju da bi je ovako blamirali, rekao je Vrdoljak

VIDEO

Potez premijera potpuno je iracionalan, isto kao što je bio iracionalan potez kada se prihvatio, na ovaj način, mjesta predsjednika Vlade, ne znajući tko su mu partneri i koji su njihovi programi i na koji način će se funkcionirati u Vladi. Sada svi plaćamo cijenu baznog, temelja lošeg, kada su uopće sastavljali koaliciju HDZ-a i MOST-a, rekao je Ivan Vrdoljak gostujući u Dnevniku Nove TV.

Još jednom je ponovio da HNS ne planira u preslagivanje s HDZ-om.

-  Oni su koristili nas zato što imamo dovoljan broj ruku u Saboru, ako ozbiljnu stranku, kako bi se razračunavali unutar svoje koalicije. Mi smo nebrojeno puta rekli da nam ne pada na pamet ulaziti u bilo kakva preslagivanja. Dapače, mi smo prvi izašli iz pregovora i rekli da idemo u opoziciju. Jer nije presudno sjediti na ministarskim mjestima, presudno je napraviti posao i to je bio razlog zašto smo mi izašli iz razgovora i samim time odbacili bilo kakva preslagivanja - rekao je.

Vrdoljak je naglasio da je HNS za nove izbore, i to što prije, kako bi se zemlja i institucije stabilizirale.

Na pitanje planira li HNS na nove izbore sa SDP-om, Vrdoljak je rekao:

- Mi smo krenuli u formiranje Građanskog centra jer mislimo da je nužno da se on počne formirati, da nema više ovakvih eksperimenata koji su jako skupi za ovu zemlju, ali će prvi, prvenstveni cilj koji će na sljedećim izborima brzo doći, imati stabilnu većinu i stabilnu vladu koja zna što radi i tako ćemo i nastupiti na izborima. Tako da mislim da će na tim izborima pobijediti ta opcija koja će pokazati ozbiljnost nastupa na izborima i naravno da će to biti zajednički nastup - rekao je.

Na pitanje kako neki analitičari tvrde da bi se na ponovljenim izborima mogao dogoditi sličan rezultat, Vrdoljak odgovara da je to gotovo nemoguće s obzirom na, kako je kazao, 'sedam mjeseci blamaže'.

- Mi smo danas nakon sedam mjeseci ove blamaže i ja sam nesretan zbog toga, mene to uopće ne veseli, ja želim igrati političku utakmicu protiv Španjolske i njih pobijediti, a ne protiv San Marina i ubaciti im 10 komada. Znači, ovo je potpuna blamaža i mislim da to i građani vide. I ako je blamaža zadnjih sedam mjeseci, onda se ne mogu ponoviti rezultati od prošlih izbora. Jer se pokazalo što znači populizam, koliko je skup ekstremizam i koliko je zapravo skupo nefunkcioniranje Vlade na ovaj način - rekao je.

Vrdoljak je rekao da su izbori jedini način da se državu spasi.

- Ja se kladim na 90:10 na izbore. Što prije, to bolje. Ljudi, pa trebamo pomoći svojoj državi. Mi previše volimo ovu zemlju da bi je ovako blamirali - zaključio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca