Obavijesti

News

Komentari 7

Vrdoljak: Pregovori SDP-a i HNS-a idu u dobrom smjeru

Vrdoljak: Pregovori SDP-a i HNS-a idu u dobrom smjeru
1

Iako pregovore oko Zagreba sa SDP-om vodi predsjednica gradske organizacije stranke Anka Mrak Taritaš, Vrdoljak je izjavio Hini da su "programi manje-više usklađeni"...

VIDEO

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak izjavio je u utorak da pregovori SDP-a i HNS -a oko eventualnog zajedničkog izlaska na lokalne izbore i podrške HNS-ovoj kandidatkinji Ani Mrak Taritaš idu u dobrom smjeru, a konačnu odluku u idućih tjedan dana trebalo bi donijeti Predsjedništvo SDP-a.

Iako pregovore oko Zagreba sa SDP-om vodi predsjednica gradske organizacije stranke Anka Mrak Taritaš, Vrdoljak je izjavio Hini da su "programi manje-više usklađeni i da se čeka samo odluka predsjedništva SDP-a".

Vrdoljak ističe i da je HNS-ova kandidatkinja jedini ozbiljni protukandidat Milanu Bandiću, te da su je  Zagrepčani prepoznali kao "pristojno, civilizirano i vjerodostojno rješenje". Odbacio je i medijska nagađanja da će SDP-ova potpora HNS-ovoj kandidatkinji u Zagrebu biti uvjetovana suradnjom tih dviju stranaka u drugim lokalnim sredinama.

Vrdoljak je komentirao i najavljeno odustajanje od poskupljenja plina, upozorivši da će se HEP pretvoriti u socijalnu tvrtku. "Čekamo konačnu prezentaciju modela od hrvatske vlade. Prema najavama ostvarit će se gubici u HEP-u, a ekstra dobit u Ini. Potpuno deplasirano. Unatoč svemu, za nekoliko postotaka porast će cijena plina", rekao je Vrdoljak koji smatra da će zbog "ovakvog neznanja i nesnalaženja" netko snositi ozbiljne političke posljedice.

Pitanje je , kaže, samo u kojem trenutku i tko. "Ovakav je model reguliranja cijene plina potpuno nemoguć i neodrživ. HEP  pretvaraju u socijalnu kompaniju, a isključivi im je motiv dobivanje glasova na lokalnim izborima. Zašto netko daje ekstra dobit Ini koju se želi kupiti, a gubitke HEP-u kojega se želi prodati. Tko to normalan radi?" Upitao je Vrdoljak te istaknuo da će se ovakav potez morati platiti političkom odgovornošću pojedinih ministara ili njihovih pomoćnika.

Vrdoljak je u utorak prisustvovao konferenciji Digital Takeover za koju je rekao da skreće pažnju društvu da se moramo okrenuti svjetskim trendovima i digitalnom marketingu, digitalizaciji zemlje i IT sektoru koji mora biti u fokusu pažnje i biznisa i politike.

Konferencija Digital Takeover predstavila je najnovije trendove u digitalnom oglašavanju na mobilnim platformama te okupila brojne stručnjake iz područja digitalnog poslovanja, marketinga i medija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...
'JA SAM POBJEDNIK'

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...

LOKALNI IZBORI Kerum tvrdi da je pokraden: 'To nije viđeno ni u Zimbabveu, ni u Ugandi. Sram ih bilo, njihova predsjednika i sve njih. Ispričavam se gledateljstvu, ali njima nikako'

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"
NAKON POBJEDE NA IZBORIMA

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"

NIJE ZA NOVE IZBORE: Radimir Čačić razgovarao je s novinarom 24sata Borisom Rašetom i prokomentirao lokalne izbore, krizu u svojoj bivšoj stranci HNS-u kao i krizu Vlade
Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca
DAMIR MANDIĆ

Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca

Markantni ravnatelj karlovačke gimnazije Damir Mandić (HDZ) novi je karlovački gradonačelnik. Obiteljski čovjek, otac troje djece nekad je mislio da će svoj život posvetiti Bogu...