Obavijesti

News

Komentari 30

Vremenski kaos: Bit će kiše, snijega, olujnog vjetra i sunca

Vremenski kaos: Bit će kiše, snijega, olujnog vjetra i sunca
3

Očekuje nas najnestabilniji tjedan od početka godine. Do kraja tjedna u većem dijelu Jadrana past će više od 100 litara kiše po kvadratnom metru, a u priobalju i više od 200...

VIDEO

Izuzmemo li nekoliko prvih dana Nove godine, uistinu ne možemo reći da je ova zima pokazala zube. Imali smo neobično velik broj stabilnih i toplih dana, a ispijanje kave na terasama kafića u siječnju bilo je uobičajeno čak i u kontinentalnim predjelima. 

Vrijeme se ovaj tjedan ipak mijenja, a iako se temperature neće spuštati daleko ispod nule, očekuju nas obilne oborine i vrlo prevrtljivo vrijeme

Kako javlja Crometeo, kao na traci, prolazit će nas ciklone i frontalni sustavi, a zbog toga nas vrlo vjerojatno očekuje najnestabilniji tjedan od početka godine. Od početka do kraja tjedna u većem dijelu Jadrana past će preko 100 litara kiše po kvadratnom metru, a u dijelovima priobalja preko 200. 

Najkišovitije će biti u srijedu i u dane vikenda, a jedini potpuno suh dan bit će četvrtak kada će zasjati i sunce. Zbog olujnog juga i lebića u srijedu, te u dane vikenda, doći će do poremećaja prometa morem.

U Lici i Gorskom kotaru te u višim predjelima može se očekivati i snijeg.

Jutarnje temperature u kontinentalnim predjelima spustit će se do nule ili malo ispod nule dok će one dnevne biti oko 10, a u dane vikenda mogle bi se spustiti i do 5 stupnjeva Celzijusa. 

Na Jadranu nešto toplije iako su blagi jutarnji minusi u četvrtak i tamo mogući. Dnevne temperature na moru bit će uglavnom između 10 i 14 stupnjeva. 

Na zapadu Europe vjetrovi od 150 km/h

Vjetrovi s udarima od 150 kilometara na sat zahvatili su u ponedjeljak zapad Francuske i Njemačke te jug Engleske, poremetili promet i opskrbu strujom, a oglašeno je upozorenje na poplave zbog golemih valova na atlantskoj obali. 

Vjetrovi jačine 139 km/sat puhali su na zapdu i sjeverozapadu Francuske gdje su vlasti proglasile uzbunu i pozvale stanovništvo "na najveći oprez" zbog oluje koja je zasad pričinila malo štete.

Snažni vjetrovi "proizvest će i održavati vrlo velike valove na atlantskoj obali i na zapadu La Manchea", navodi Meteo France. 

Na zapadu Francuske 14.000 potrošača ostalo je bez električne struje, a vatrogasci su morali noću intervenirati radi uklanjanja porušenih stabala i električnih stupova. Prekid snažnih vjetrova očekuje se u ponedjeljak navečer. 

Na jugu Engleske, obilne kiše praćene vjetrovima od 155 km/sat primorale su vlasti da zatvore ceste, a poremećen je i željeznički te pomorski promet.

Gotovo 5000 kućanstava je bez struje.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa