Obavijesti

News

Komentari 31

Vrhovni sud: Don Sinanović je ubio čovjeka u nužnoj obrani

Vrhovni sud: Don Sinanović je ubio čovjeka u nužnoj obrani
1

Vrhovni sud potvrdio je oslobađajuću presudu dubrovačkog Županijskog suda svećeniku Ivici Sinanoviću za ubojstvo Marka Kraljevića, zaključivši da nije kriv jer je postupao u nužnoj obrani

VIDEO

Vrhovni sud potvrdio je oslobađajuću presudu dubrovačkog Županijskog suda svećeniku Ivici Sinanoviću za ubojstvo Marka Kraljevića, zaključivši da nije kriv jer je postupao u nužnoj obrani, doznaje se u utorak od njegova odvjetnika Gašpara Lujka.

''Danas sam primio presudu Vrhovnog suda RH kojom je odbijena žalba državnog odvjetnika i potvrđena presuda Županijskog suda u Dubrovniku iz rujna prošle godine uz obrazloženje da Vrhovni sud prihvaća kao pravilne i zakonite sve zaključke tog Županijskog suda. Don Ivica Sinanović nije kriv za počinjeno kazneno djelo jer je postupao u prekoračenju granica nužne obrane uslijed jake prepasti prouzročene napadom pokojnog Marka Kraljevića'', rekao je Lujak.

Sinanović je nepravomoćno oslobođen u rujnu 2016. nakon što je u svibnju te godine Vrhovni sud ukinuo prvu nepravomoćnu presudu Županijskog suda u Dubrovniku kojom je 30. travnja 2013. Sinanović proglašen krivim za ubojstvo Marka Kraljevića i osuđen na četiri i pol godine zatvora. Postupak je vraćen na početak pred izmijenjenim sudskim vijećem.

Prema optužnici Sinanović je 22. svibnja 2012. u Župnom dvoru u Banićima u Dubrovačkom primorju oko 1,20 sati u noći usmrtio predsjednika tamošnjeg Mjesnog odbora Marka Kraljevića, koji je u alkoholiziranom stanju i bez povoda došao pred župni ured, vikao, nogom otvorio zaključana vrata te svećenika Sinanovića udario šakom u lice.

Prema optužnici to je izazvalo svećenikov bijes te je on uzvratio udarcem šakom u lice Kraljevića, koji je pao na pod, a svećenik ga je potom, tvrdilo je tužiteljstvo, "u cilju da ga liši života" više puta udario šakom po licu od čega je Kraljević i umro.

Sinanović je od početka suđenja tvrdio da nije kriv te da je postupao u nužnoj obrani, a na prvom suđenju je istaknuo kako mu nije bila namjera ubiti Marka Kraljevića nego ga onesposobiti te da mu je i pružio prvu pomoć dok je on ležao na podu.

Sinanović je u pritvoru bio od 22. svibnja 2012. do 18.srpnja 2012., odnosno u razdoblju prije prvog suđenja.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa