Obavijesti

News

Komentari 25

Vrijednost fiskaliziranih računa u prošlom tjednu devet posto manja nego prošle godine

Vrijednost fiskaliziranih računa u prošlom tjednu devet posto manja nego prošle godine

U razdoblju od 4. do 10. siječnja 2021. u svim djelatnostima izdano je 27,6 milijuna računa, što je za 25 posto manje nego u usporedivom tjednu prije godinu dana

VIDEO

U svim djelatnostima iz sustava fiskalizacije prošli tjedan broj računa smanjen je za 25 posto na godišnjoj razini, a njihov iznos za 9 posto, pokazuju u ponedjeljak objavljeni podaci Porezne uprave.

U razdoblju od 4. do 10. siječnja 2021. u svim djelatnostima izdano je 27,6 milijuna računa, što je za 25 posto manje nego u usporedivom tjednu prije godinu dana.

Ukupna vrijednost fiskaliziranih računa u proteklom je tjednu dosegnula 2,6 milijarde kuna, što je 248 milijuna kuna ili 8 posto manje na godišnjoj razini.

U trgovini na veliko i malo, popravku motornih vozila i motocikala broj računa pao je za 10 posto, na 19,7 milijuna, dok je iznos računa ostao približno isti, na 2,04 milijarde kuna.

U djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane u proteklom je tjednu na godišnjoj razini izdano 84 posto manje računa ili njih 927 tisuća, a iznos je smanjen za 73 posto, na 65 milijuna kuna.

Naime, uslijed nepovoljne epidemiološke situacije zbog pandemije koronavirusa, na snazi su mjere kojima je u potpunosti obustavljen rad kafića, dok restorani mogu jedino pripremati hranu za dostavu. Trgovinama i trgovačkim centrima su pak uvedena ograničenja prema kojima za svoje kupce moraju osigurati od 10 do 20 četvornih metara prostora, ovisno o veličini neto prodajne površine.

Povećanje vrijednosti računa na tjednoj razini za 8 posto

U odnosu na prethodni tjedan, to jest razdoblje od 28. prosinca 2020. do 3. siječnja 2021., broj fiskaliziranih računa prošloga tjedna je povećan za 17 posto, a njihova vrijednost za 8 posto.

U trgovini je broj računa povećan za 15 posto, a njihov iznos za 6 posto, dok je u ugostiteljstvu i turizmu izdano 34 posto više računa, a njihova vrijednost je porasla za 21 posto.

Od početka koronakrize vrijednost fiskaliziranih računa manja za 29 mlrd kn

Od početka koronakrize u Hrvatskoj, u razdoblju od 24. veljače 2020. do 10. siječnja 2021. u odnosu na usporedivo razdoblje prije godinu dana, broj fiskaliziranih računa smanjen je za 25 posto, a njihov iznos za 16 
posto.

U tom je razdoblju izdano 1,61 milijarda računa, čija vrijednost doseže 140,5 milijardi kuna, dok je u usporedivom razdoblju prije godinu dana bila izdana 2,1 milijarda računa, ukupne vrijednosti 178,6 milijardi kuna.

Vrijednost fiskaliziranih računa u razdoblju od početka koronakrize do jučer u odnosu na isto razdoblje prije godinu dana je manja za 29 milijardi kuna.

U trgovini je na godišnjoj razini broj računa smanjen za 18 posto, na 1 milijardu, dok je njihova vrijednost pala osam posto, na 107,4 milijarde kuna.

U ugostiteljstvu i turizmu broj fiskaliziranih računa pao je 43 posto, na 216,9 milijuna, dok je vrijednost računa manja za 48 posto, i iznosi 13,66 milijardi kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa