Obavijesti

News

Komentari 27

Zbog nedostatka nafte škole i vrtići u Sl. Brodu bez grijanja?

Zbog nedostatka nafte škole i vrtići u Sl. Brodu bez grijanja?
1

Na pomolu su prve posljedice nepodnošenja proračuna 2013. u gradu Slavonskom Brodu. U problemima bi se mogle naći i druge ustanove koje financira grad

VIDEO

Na pomolu su prve posljedice nepodnošenja proračuna 2013. u gradu Slavonskom Brodu. Dječjim vrtićima i školama unatoč narudžbama loživo ulje za grijanje nije isporučeno jer nemaju novaca za gorivo, a u problemima bi se ubrzo mogli naći gradska Javna vatrogasna postrojba i druge od ukupno 17 ustanova čiji se rad financira iz gradskog proračuna. 

- Na sjednici 18.prosinca većina vijećnika Gradskog vijeća odbacila je moj prijedlog proračuna i donijela odluku o privremenom financiranju gradskih službi i ustanova. Ta je odluka bila nezakonita, stavio sam je izvan snage i zatražio od ministarstava financija i uprave da nam temeljem tzv. posebnog zakona hitno proslijede naputke što dalje jer je blokirano raspolaganje proračunskim sredstvima. Još nikakav odgovor nismo dobili, naš apel kod nadležnih ministarstava kao da ne nailazi na očekivanu reakciju - izjavio je na izvanrednoj konferenciji za novinare u srijedu prijepodne brodski gradonačelnik Mirko Duspara. 

'Cilj većine bio je da se proračun ne usvoji'

Dodaje da je jedini cilj većine vijećnika i prije početka prosinačke sjednice bio da se proračun ne usvoji jer nisu imali nijedan amandman na predloženi proračun. 

- Da je htio predsjednik Vijeća Ivan Kovačević(HNS) mogao je novu sjednicu sazvati 31.prosinca, ali im je osobni interes bio iznad donošenja proračuna i interesa građana. Htjeli su blokirati rad gradonačelnika, a onemogućili su normalno funkcioniranje gradske uprave i 17 proračunskih korisnika u vlasništvu grada-rekao je M.Duspara.

- Dusparine tvrdnje ne stoje. Nismo mi blokirali rad gradske uprave nego je svojim postupanjem on to učinio. Svoju odluku o suspenziji naše odluke o privremenom financiranju umjesto putem gradskog dostavljača, kako je uobičajeno, poslao mi  je 28.prosinca poštom, a kako sam je dobio na Staru godinu više nije bilo ni tehničkih izgleda da se nova sjednica Vijeća sazove. Gradonačelnik Duspara je upravo svojim postupcima spriječio da bude bilo kakva dogovora u vezi proračuna i da ispadne žrtva, a krivicu za nedonošenje proračuna zapravo snosi sam - kaže predsjednik brodskog Gradskog vijeća Ivica Kovačević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava