Živi zid proziva: 'Novi ministri isti su kao i ovi korumpirani' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 48

Živi zid proziva: 'Novi ministri isti su kao i ovi korumpirani'

Živi zid proziva: 'Novi ministri isti su kao i ovi korumpirani'
1

Odlaskom kriminalnih ministra ništa posebno se ne događa jer novi ministri koji dolaze umjesto njih su doslovno isti - umjesto Žalac će doći nova Žalac, umjesto Tolušića novi Tolušić, rekao je Damjan Vucelić

VIDEO

Saborski zastupnik Živog zida Damjan Vucelić prozvao je u četvrtak Josipa Aladrovića koji je predložen za novog ministra rada i mirovinskog sustava da je kao ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) znao za niz malverzacija u toj ustanovi, no iz HZMO-a se doznaje da Uskok odbacio kaznenu prijavu u tom slučaju.

- Odlaskom kriminalnih ministra ništa posebno se ne događa jer novi ministri koji dolaze umjesto njih su doslovno isti - umjesto Žalac će doći nova Žalac, umjesto Tolušića novi Tolušić, umjesto Marića novi Marić - rekao je Vucelić na konferenciji za novinare ispred Zagrepčanke.

Živi zid je, po njegovim riječima, još prije godinu podnio kaznenu prijavu Uskoku protiv Aladrovića i ostalih koje su teretili za zlouporabe u postupku javne nabave, zlouporabe položaja, nezakonito pogodovanje, trgovanje utjecajem i zločinačko udruženje.

- U njegovo vrijeme dok je on bio direktor događale su se svakakve stvari - od povećanja koeficijenata za mirovine podobnima koji su platili mito do tog da su se na javnim natječajima zapošljavali podobni ljudi pa sve do tog da su se preko javnih nabava izvlačili milijuni iz HZMO-a - rekao je Vucelić.

Ustvrdio je kako je to primjer koji pokazuje da jedan korumpirani ministar zamjenjuje drugog korumpiranog ministra.

Vucelić je rekao da su zaposlenici HZMO-a podnijeli kaznenu prijavu protiv Aladrovića 13. lipnja 2018. i Živi zid u pismu naslovljenom "Vapaj iz HZMO-a" zamolili za pomoć. U tom pismu, moleći za anonimnost, naveli su da je Aladrović kao ravnatelj HZMO-a odgovoran za "dosad neviđen stupanj kriminala u Zavodu".

- Nastavno na izjavu saborskog zastupnika „Živog zida“ g. Damjana Vucelića Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje najoštrije odbacuje sve navode o navodnim malverzacijama u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje. Naime, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje je proteklih godinu dana suočen s cijelim nizom neistinitih i nekorektnih informacija vezanih uz postupke javne nabave, kadrovsku problematiku i zapošljavanje, koje su u medije plasirali navodni radnici Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje - reagirali su iz HMZO-a.
 
- Cijeli slučaj je otišao toliko daleko da je nakon anonimne prijave provedena i istraga Državnog odvjetništva – Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. Rješenjem od 10. travnja 2019. navedeno tijelo je u potpunosti odbacilo kaznene prijave jer nije utvrdilo nikakve nepravilnosti i time je cijela priča temeljena na lažima i zlonamjernim konstrukcijama završena - kaže glasnogovornik HMZO-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 48

VIDEO

Globalni IT raspad: Kvarovi su pogodili i Hrvatsku. Gužve su u zagrebačkoj zračnoj luci
IZ MINUTE U MINUTU

Globalni IT raspad: Kvarovi su pogodili i Hrvatsku. Gužve su u zagrebačkoj zračnoj luci

Brojne kompanije diljem svijeta, uključujući zračne luke, banke, medijske kuće i zrakoplovne tvrtke prijavljuju tehnološki kvar zbog kojih im ne rade računala, a brojne usluge su im obustavljene
Tragedija kraj Požege: Na bazenima se utopio dječak (13)
TUGA U SLAVONIJI

Tragedija kraj Požege: Na bazenima se utopio dječak (13)

Iz policije su kratko izvijestili javnost o nesreći te dodali kako slijedi detaljan očevid. Više informacija o uzrocima nisu mogli iznijeti