Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
76 komentara

'Vučić je donio poruku mira, ne treba se nikome ispričavati'

Dodao je kako ne pamti Vučićev govor o 'Velikoj Srbiji' i poručio da se takvih tema više ne bi trebalo doticati. - Da je 1941. bilo Republike Srpske, ne bi Srbi stradali od zločinaca iz NDH...

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik stigao je u srijedu u Hrvatsku, u Karlovačku županiju, gdje je posjetio manastir SPC-a u Donjem Budačkom, o čemu je u središnjem dnevniku izvijestio RTL, ističući kako su ga uspjeli "uhvatiti".  

Do ovog, za hrvatske medije nenajavljenoga Dodikova posjeta Eparhiji gornjokarlovačkoj, rekao je večeras za Hinu starješina hrama sv. Nikolaja u Karlovcu Darko Dugonjić, došlo je na temelju tradicije i prijateljstva s episkopom gornjokarlovačkim Gerasimom, s kojim je došao proslaviti krsnu slavu sv. Trifuna.

 "S obzirom na to da je to bio privatan i neslužben posjet, mi nismo o Dodikovu posjetu episkopu Gerasimu i obilasku gornjokarlovačke eparhije obavijestili nikoga od medija, nismo to smatrali potrebnim. Međutim, kad je došao Dodik, vidjeli smo i sami bili iznenađeni da su se u Donjem Budačkom pojavili i novinari s banjolučke televizije, a uz njih pojavili su se i neki drugi, ali napominjem da mi nismo zvali nikoga od medija s obzirom na to da je bila riječ o privatnom posjetu", rekao je Darko Dugonjić.

Komentirajući Vučićev posjet u dnevniku RTL-a,  Milorad Dodik je rekao  da je predsjednik Srbije donio poruku mira i kako mu se čini da bi nakon susreta predsjednice Republike Hrvatske i njega stvari mogle krenuti na bolje.  Istaknuo je i da se iz Srbije ne trebaju nikome ispričavati

 "Dapače, to bi trebali napraviti Hrvati koji su nad Srbima napravili mnogo veća zlodjela", rekao je.

Dodao je kako ne pamti Vučićev govor o 'Velikoj Srbiji' i poručio da se takvih tema više ne bi trebalo doticati.

- Da je 1941. bilo Republike Srpske, ne bi Srbi stradali od zločinaca iz NDH, rekao je Dodik.

Ponovio je da Republika Srpska nabavlja 2500 pušaka.  Na pitanje RTL-ova novinara je li to jedna od metoda zastrašivanja političkih protivnika novinaru je uzeo mikrofon i rekao: "Ma dajte mikrofon da vam kažem, ma ja sam dovoljan da ih sve zastrašim."

Dodao je kako ne razumije zašto se u BiH dignula takva drama oko 2500 pušaka. "Pa nismo imali nikakvo oružje, pa i vi ste nabavili nove pa nikom ništa. S obzirom na prijetnje u regiji i BiH, nama je to potrebno", rekao je Dodik.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message