News

Komentari 49

Vučić o pitanju Kosova: Sada smo između 'čekića i nakovnja'

Vučić o pitanju Kosova: Sada smo između 'čekića i nakovnja'

Catherine Ashton nam je rekla da pregovora više nema. Pritisci su bili neviđeni. Jedan visokopozicionirani političar mi je rekao: "Nemate izbora", objasnio je Dačić

Glavni srpski pregovarač s Prištinom Ivica Dačić izjavio je medijima u Srbiji da je utorak, do kada moraju odgovoriti Catherine Ashton pristaju li na ponuđeno u Bruxellesu, dan "D" za Srbiju.

- Catherine Ashton rekla nam je da više nema pregovora. Pritisci su bili neviđeni. U jednom trenutku visokopozicionirani političar sa zapada rekao mi je: "Vi ste sami, nemate izbora". Dakle, međunarodna je zajednica na strani Prištine, a mi smo ostavljeni da se sami borimo. U ovom trenutku ne mogu vam reći kakav će biti naš odgovor jer će se državni vrh ponovno dogovoriti o tome - rekao je Dačić beogradskom tabloidu Alo!.

Prvi potpredsjednik srbijanske vlade Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija u iduća tri do četiri dana mora "odlučiti između dva podjednako katastrofalna rješenja – prihvatiti ili odbiti vrlo loše rješenje za Kosovo". 

- Nalazimo se između čekića i nakovnja - rekao je Vučić sinoć za RTS. 

Kosovski premijer Hashim Thaçi izjavio je da, neovisno o sadašnjim teškoćama u dijalogu Beograda i Prištine, postupak ne može biti proglašen okončanim ili neuspjelim te izrazio nadu da će "Beograd prihvatiti realnost i samim time i sporazum".

Najčitaniji članci