Obavijesti

News

Komentari 225

Vučić Plenkoviću dao čokoladu i poručio: Bojim se za Agrokor

Vučić Plenkoviću dao čokoladu i poručio: Bojim se za Agrokor
1

Bojim se da su tu stvari otišle predaleko i da su bilance Agrokora mnogo gore nego što je bilo tko mogao očekivati, rekao je srpski premijer Aleksandar Vučić novinarima u Mostaru

VIDEO

Bojim se da će Agrokor biti teška, teška, jako teška tema i kod nas u Srbiji, ne samo u Hrvatskoj i BiH, poručio je u utorak iz Mostara srpski premijer Aleksandar Vučić.  Vučić je prenio kako je sa hrvatskim premijerom, na večeri u ponedjeljak navečer dugo razgovarao baš o Agrokoru, javlja B92. 

- Hrvatska vlada poduzima što može, a mi ćemo vidjeti, iako su nam vezane ruke, što je to što mi kao vlada i kao zemlja možemo učiniti. Bojim se da su tu stvari otišle predaleko i da su bilance Agrokora mnogo gore nego što je bilo tko mogao očekivati - objasnio je Vučić. 

Dodao je da država nije svemoćna, ali će nastojati učiniti sve što može da se zaštite zaposleni. 

- Ali, nisam siguran da postoji čarobni štapić koji bi te probleme riješio, niti sam čuo tako moguća rješenja - rekao je Vučić.

Plenković dobio srpsku čokoladu: 'Nema problema, pojest ću je'

U utorak su srpski i hrvatski premijer u Mostaru obišli štandove Međunarodnog gospodarskog sajma, na kojem su predstavljene srpske tvrtke. Kako prenosi Blic, tijekom obilaska, Vučić je Plenkoviću poklonio čokoladu proizvedenu u Srbiji.

Nakon što je Plenković dobio čokoladu proizvodenu u Subotici, novinari su ga pitali hoće li je i pojesti, na šta je on odgovorio: "Bez problema!"

Podsjetimo, o istim srpskim čokoladicama govorilo se i u prosincu prošle godine. Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović tada je posjetila Dubrovnik povodom Dana dubrovačkih veterana i tom prilikom se, između ostalog, srela s djecom iz dubrovačkog vrtića.

Jedan ogorčen roditelj tada se javio Dubrovačkom dnevniku i izjavio kako je njegovo dijete u vrtiću od hrvatske predsjednice dobilo srpsku čokoladicu. U Uredu predsjednice tada su tvrdili kako su se srpske čokoladice, koje je predsjednice dijelila djeci u dubrovačkom vrtiću, našle u košari punoj hrvatskih proizvoda, te da se među 300 proizvoda našlo i nekoliko "spornih".

- Iznimno sam razočarana jer osobno zastupam i podržavam kampanju Kupujmo hrvatsko. U toj košari su se našli proizvodi koji nisu bili hrvatske proizvodnje, a koji se nalaze na hrvatskom tržištu. Hrvatska predsjednica mora promicati hrvatske proizvode i to se više neće dogoditi. Roditeljima koji su dobili te čokoladice ćemo se ispričati i poslati hrvatske proizvode - kazala je predsjednica idući dan u Rijeci.

Tada je cijeli slučaj okarakteriziran kao skandal, te se predsjednica našla na udaru srpskih medija i političara.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 225
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"