Obavijesti

News

Komentari 66

Vučić poručio: Srbija je uvijek bila dobar domaćin Agrokoru

Vučić poručio: Srbija je uvijek bila dobar domaćin Agrokoru
1

Razgovarat ću večeras s gospodinom Plenkovićem pa ćemo vidjeti. Mi smo zainteresirani da se sačuvaju radna mjesta za ljude u Srbiji, kazao je Vučić uoči večere u Mostaru

VIDEO

U Mostaru su se večeras okupili najvažniji političari iz regije, a uoči večere je s novinarima razgovarao aktualni srpski premijer i pobjednik predsjedničkih izbora u Srbiji Aleksandar Vučić te hrvatski premijer Andrej Plenković.

Vučić je novinarima komentirao o čemu će, po pitanju Agrokora, razgovarati s Plenkovićem, javlja RTL.

"Razgovarat ću večeras s gospodinom Plenkovićem pa ćemo vidjeti. Mi smo zainteresirani da se sačuvaju radna mjesta za ljude u Srbiji.

Nemamo nikakav interes da Agrokor nestane ili da doživi lošu sudbinu. To naravno nije lako imajući u vidu financijsku situaciju u toj kompaniji, ali čini mi se da je srpska vlada uvijek bila dobar domaćin Agrokoru u Srbiji", komentirao je Vučić.

Srpski premijer izrazio je nadu u mjere hrvatske Vlade, iako one, kako tvrdi, nikada ne mogu biti dovoljne.

"Nadam se da će biti dovoljno snage unutar same kompanije i dovoljno mudrosti onih koji danas imaju kontrolu nad većinskim paketom dionica kako bi kompaniju zaštitili, obranili i sačuvali te da time sačuvaju i  radnike, ali rekao bih i tržište i proizvodne pogone koji su veoma dobri", rekao je Vučić.

Poručio je kako od Plenkovića želi vidjeti koje su stvarne namjere Vlade, te je komentirao kako je vidio što sadrži lex specialis. "Ako smijem sa strane reći, to je vjerojatno mjera koju će mnogi održati, ali ona nije dugoročnog karaktera. Treba vidjeti što bi moglo riješiti problem", kratko je komentirao Vučić. 

Rekao je kako je s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u jednoj rečenici spomenuo Agrokor te da je više puta razgovarao o toj temi s glavnim i izvršnim direktorom Sberbanka Hermanom Grefom. Tada je, kako je rekao, saznao koliko je Sberbank novaca dao Agrokoru te da tema nije bila propast, stečaj ili likvidacija Agrokora.​

"Razumijem poziciju hrvatske Vlade. Ima tu još jedan problem. Ja sam jedanput nešto napravito pomažući našoj firmi, ali sam bio u lakšoj situaciji nego gospodin Plenković jer je meni manji pritisak zbog tzv. state aida, nego što je pritisak na Hrvatsku koja je članica Europske unije", rekao je Vučić novinarima i poručio da moraju razumjeti hrvatsku Vladu.  ​

Novinarima se i obratio Plenković koji je rekao kako će čelnim ljudima u regiji objasniti što hrvatska Vlada po pitanju Agorkora radi.

"Dat ću jedan prijedlog u smislu stabilnosti hrvatskog gospodarskog i financijskog sustava. To je poruka koju šaljemo kontinuirano i danas dobavljačima. To je smisao Zakona kojeg smo usvojili na Vladi i uputili u hrvatski Sabor.

Iskoristit ću ovu neformalnu prigodu da objasnim čelnim ljudima BiH, Srbije i Crne Gore što Vlada radi s obzirom da je koncern kompanija koja je vrlo aktivna na njihovim tržištima", rekao je Plenković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je