Obavijesti

News

Komentari 332

Vučić s Kitarović: Rekli smo jedno drugom što smo imali

Vučić s Kitarović: Rekli smo jedno drugom što smo imali
4

Vučić je rekao da su Milanović, Pusić i Kitarović inzistirali na priči o nestalim osobama u ratu, a on se trudio biti dobar i pristojan gost. Zadovoljan je posjetom

VIDEO

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Zagrebu s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović nakon svečane inauguracije, javlja televizija N1.

Vučić je poslije razgovora s hrvatskom predsjednicom izjavio da je vrlo zadovoljan susretom, i da su on i Grabar Kitarović otvoreno rekli jedno drugom što su imali.

On je ocijenio i da će odnosi Beograda i Zagreba ubuduće biti otvoreniji nego što su bili do sada.

HINA/POOL/Lana Slivar/PIXSELL

Sastao se s Pusić i Milanovićem

Premijer Srbije prisustvovao je inauguraciji Grabar Kitarović, a prethodno je održao sastanak i s hrvatskom ministricom vanjskih i europskih poslova Vesnom Pusić, a na kratko se susreo i s premijerom Zoranom Milanovićem.

Kako je rekao, sa šeficom hrvatske diplomacije je razgovarao o neriješenim pitanjima, prije svega o budućnosti i o tome kako dvije države mogu surađivati, pomoći jedna drugoj, obogatiti ekonomsku i političku suradnju.

- Zadovoljni smo i zahvalni jer nam se čini da je i Hrvatska po tom pitanju okrenuta prema budućnosti. Srbija svakako jest, kazao je Vučić i naglasio, kao i da isto govori kako u Zagrebu, tako i Beogradu.

On je rekao da će razgovor s ministricom Pusić dovesti do konkretnih rezultata navodeći da svaki susret donosi određene rezultate i pomak u odnosima dvije zemlje. Vučić je dodao i da je zahvalan na srdačnoj dobrodošlici, javlja televizija N1.

HINA/POOL/Danijel Kasap/PIXSELL

Razgovarali o prekograničnoj suradnji i projektima 

Novinarima se obratila i Vesna Pusić koja je zahvalila srpskom premijeru što je prisustvovao inauguraciji nove predsjednice i istaknula da je s Vučićem razgovarala o preostalim pitanjima koje treba riješiti, kao i suradnji dvije države, prije svega na europskim projektima prekogranične suradnje i projektima koje podržava EU.

'Inzistirali na priči o nestalima, a ja sam se trudio biti dobar gost'

- Milanović, gospođa Pusić i gospođa Kitarović su inzistirali na priči o nestalim osobama u ratu, a ja sam se trudio biti dobar i pristojan gost. Danas imamo više popisa sa Srbima iz Hrvatske koji su nestali nego obrnuto, imamo mi naš posao, ali oni imaju veći. Razgovarali smo o problemu izbjeglih Srba i o kampanjama koje se vode protiv nekih Srba - rekao je Vučić u razgovoru za B92.

- Mi smo došli pričati o životnim temama i predstaviti Srbiju kao zemlju budućnosti koja želi regionalnu suradnju. Mi želimo čiste račune i ne bježimo od čistih računa - istaknuo je Vučić naglasivši da u razgovorima nije bilo 'tabu tema'.

Kolindu pozvao u Beograd

-  Imao sam jako otvoren razgovor s Milanovićem i Pusić, a ministri vanjskih poslova imat će priliku razgovarati 11. ožujka. Ja sam predsjednicu Hrvatske u ime predsjednika Nikolića i svoje ime pozvao da dođe u Beograd i mislim da će ona to prihvatiti - zaključio je Vučić.

Na pitanje da li je reagirao na nedavne prijetnje Miloradu Pupovcu, Vučić je rekao da se zna da nije nimalo plašljiv.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 332
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa