Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
16 komentara

Vučić: Srbija ostaje neutralna, ali želi surađivati s NATO-om

Srbija je vojno neutralna i ljubomorno će to čuvati, ali dobro surađuje i surađivat će s NATO", rekao je Vučić otvarajuži vojnu vježbu "Srbija 2018" zajedno s Jensom Stoltenbergom

Serbian President Aleksandar Vucic speaks during an interview with Reuters in Belgrade, Serbia
Foto: DJORDJE KOJADINOVIC/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
16 komentara

Srbija ostaje vojno neutralna, ali joj to neće smetati da i dalje dobro surađuje sa NATO, rekao je u ponedjeljak srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić otvarajući s glavnim tajnikom NATO Jensom Stoltenbergom međunarodnu vježbu spašavanja u izvanrednim situacijama.

"Srbija je vojno neutralna i ljubomorno će to čuvati, ali dobro surađuje i surađivat će s NATO", rekao je Vučić na otvorenju vježbe "Srbija 2018" u Mladenovcu kod Beograda.

Dodao je da Beograd to želi " bez obzira na bolna sjećanja", aludirajući na četvoromjesečnu kampanju zračnih udara NATO-a 1999. na tadašnju SR Jugoslaviju.

Stoltenberg je naglasio da se kod Mladenovca ne radi o "vojnoj nego o vježbi civilne spremnosti" i "platformi za one koji prvi reagiraju".

Vježba će poslužiti da jedni od drugih nauče kako bi zajedno stekli prava iskustva i bolje se pripremili za vremena u kojima se suočavamo s pravim životnim izvanrednim situacijama, ocijenio je glavni tajnik NATO-a.

"Ona je i veliki primjer kako parterstvo sa NATO-om može donijeti konkretne koristi Srbiji, NATO-u i cijeloj regiji", dodao je.

Vježba, u kojoj sudjeluje 2000 ljudi iz 38 zemalja, održavat će se do 11. listopada u beogradskim prigradskim općinama Mladenovcu i Sopotu te u Aranđelovcu u Šumadiji.

Organiziraju je MUP Srbije i NATO-ova agencija Euroatlantski koordinacijski centar za izvanredne situacije.

Tijekom posjeta glavnog tajnika NATO-a Srbiji Stoltenberg i Vučić sudjelovat će u nedjelju na međunarodnom skupu "Liderstvo za sigurnost regije".

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message