Obavijesti

News

Komentari 16

Vučić: Srbija ostaje neutralna, ali želi surađivati s NATO-om

Vučić: Srbija ostaje neutralna, ali želi surađivati s NATO-om
1

Srbija je vojno neutralna i ljubomorno će to čuvati, ali dobro surađuje i surađivat će s NATO", rekao je Vučić otvarajuži vojnu vježbu "Srbija 2018" zajedno s Jensom Stoltenbergom

VIDEO

Srbija ostaje vojno neutralna, ali joj to neće smetati da i dalje dobro surađuje sa NATO, rekao je u ponedjeljak srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić otvarajući s glavnim tajnikom NATO Jensom Stoltenbergom međunarodnu vježbu spašavanja u izvanrednim situacijama.

"Srbija je vojno neutralna i ljubomorno će to čuvati, ali dobro surađuje i surađivat će s NATO", rekao je Vučić na otvorenju vježbe "Srbija 2018" u Mladenovcu kod Beograda.

Dodao je da Beograd to želi " bez obzira na bolna sjećanja", aludirajući na četvoromjesečnu kampanju zračnih udara NATO-a 1999. na tadašnju SR Jugoslaviju.

Stoltenberg je naglasio da se kod Mladenovca ne radi o "vojnoj nego o vježbi civilne spremnosti" i "platformi za one koji prvi reagiraju".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vježba će poslužiti da jedni od drugih nauče kako bi zajedno stekli prava iskustva i bolje se pripremili za vremena u kojima se suočavamo s pravim životnim izvanrednim situacijama, ocijenio je glavni tajnik NATO-a.

"Ona je i veliki primjer kako parterstvo sa NATO-om može donijeti konkretne koristi Srbiji, NATO-u i cijeloj regiji", dodao je.

Vježba, u kojoj sudjeluje 2000 ljudi iz 38 zemalja, održavat će se do 11. listopada u beogradskim prigradskim općinama Mladenovcu i Sopotu te u Aranđelovcu u Šumadiji.

Organiziraju je MUP Srbije i NATO-ova agencija Euroatlantski koordinacijski centar za izvanredne situacije.

Tijekom posjeta glavnog tajnika NATO-a Srbiji Stoltenberg i Vučić sudjelovat će u nedjelju na međunarodnom skupu "Liderstvo za sigurnost regije".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.