Obavijesti

News

Komentari 225

Vukovar bira gradonačelnika: Ivan Penava protiv Željka Sabe

Vukovar bira gradonačelnika: Ivan Penava protiv Željka Sabe
3

Glavni kandidati za gradonačelnika su Željko Sabo i Ivan Penava (40). Bivši SDP-ov gradonačelnik, koji čeka presudu za podmićivanje, kandidirao se kao nezavisni

VIDEO

Vukovarci će u nedjelju drugi put u godinu dana izaći na birališta kako bi izabrali gradonačelnika i Gradsko vijeće.

Glavni kandidati za gradonačelnika su Željko Sabo i Ivan Penava (40). Bivši SDP-ov gradonačelnik Sabo, koji čeka presudu za podmićivanje vijećnika HDZ-a, kandidirao se kao nezavisni. Mladi profesor Penava kandidat je na koalicijskoj listi koju vodi HDZ.

- Ušao sam u politiku jer sam bio nezadovoljan situacijom u gradu i državi. Kao i mnogi Vukovarci, vratio sam se u Vukovar iz emotivnih razloga, jer volim ovaj grad, koji se ne razvija onako kako smo zamišljali i htjeli, kako zaslužuje. Postali smo grad slučaj, a država je pokazala da joj Vukovar i nije toliko bitan koliko bi trebao biti - objašnjava Ivan Penava. 

Prošle se godine prvi put kandidirao za gradonačelnika Vukovara, a 2010. se učlanio u HDZ. Promjena stanja u Vukovaru bio mu je najveći motiv za ulazak u politiku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Većina stanovnika još živi u prošlosti, puno je političkih manipulacija. Nema perspektive. Naša djeca odmalena vode bitke koje ne bi trebala voditi, koje vodimo i mi uostalom. Sve to bih volio promijeniti - kaže Penava, koji radi kao ravnatelj Ekonomske škole.

Ako postane gradonačelnik, glavni prioriteti će mu biti gospodarski razvoj, povećanje zaposlenosti i izlazak iz ekonomske krize.

- Imamo golemu stopu nezaposlenosti, čak 53 posto mladih je nezaposleno, grad smo s najnižim primanjima, a najskuplji u državi. To već poprima preozbiljne razmjere jer ne odlaze samo mladi i nezaposleni nego i zaposleni, koji imaju neku egzistenciju. Atmosfera u gradu je loša, a to su rezultati nečijeg rada. Imali smo situaciju da je direktor vukovarske zone ujedno i pročelnik Ureda za gospodarstvo koji broji samo tri djelatnika. Naravno da jedna osoba ne može voditi dva tako važna segmenta, posebno ako je upitno stručna. Kriza u državi je objektivan problem, ali ne može biti izgovor za nerad - upozorava Penava.

Kad je riječ o postavljenju latiničnih i ćiriličnih natpisa, ističe da je uvijek za razgovor, ali da se crta mora negdje povući. 

- U ovom se gradu neke stvari lome preko koljena i to mora iritirati svakog čestitog građanina. Vlada je znala kakve će biti posljedice uvođenja ćirilice u Vukovar, svjesni su fiktivnih adresa, fiktivnih stanovnika, ali svejedno vode svoju politiku iako znaju da time podbadaju branitelje i građane Vukovara. Nije mi jasno zašto se odnose tako prema Vukovaru, a najviše im zamjeram što su se poigrali emocijama ljudi - otkriva kandidat za gradonačelnika.

Vijećnica koja je tajno snimila pokušaj mita Željka Sabe Marija Budimir druga je na listi HDZ-a i trebala bi biti Penavina zamjenica. On tvrdi da bi učinio isto da je bio na njenu mjestu.

- Trebalo je imati hrabrosti učiniti to što je Marija učinila. Dokazala se svojim radom na mjestu ravnateljice škole. Možda ona ne bi bila kandidat za dogradonačelnika da se protiv nje nije urotila cijela vertikala SDP-a. Prošla je kao i svi ostali zviždači u Hrvatskoj. Jovanović se stavio iznad zakona, kaznio je i nije ju potvrdio za ravnateljicu. Nismo joj htjeli okrenuti leđa nego je staviti u prvi plan kako bismo pokazali da takav revanšizam ne podržavamo i ne prihvaćamo takve obračune. Jovanović je zadnji koji može nekome govoriti o mrljama u karijeri - odlučan je Penava.

Očekuje da će pobijediti već u prvom krugu izbora i ne želi čuti za drugi krug.

- Teško je povjerovati da će Vukovarci dopustiti da dođe do drugog kruga zbog svega što se u gradu događalo - zaključio je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 225
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag