News

Komentari 0

Washington pozvao građane da izbjegavaju putovanja u Europi zbog novog soja koronavirusa

Washington pozvao građane da izbjegavaju putovanja u Europi zbog novog soja koronavirusa

"Zbog aktualne situacije u Francuskoj čak i potpuno cijepljeni putnici mogu biti u riziku da se zaraze ili šire virus", objavio je Centar za prevenciju i kontrolu bolesti (CDC)

Američke vlasti pozvale su u ponedjeljak građane da izbjegavaju putovanja u desetak zemalja među kojima u Francusku i Portugal uoči nadolazećih blagdana i u svjetlu pojave nove varijante koronavirusa.

"Izbjegavajte putovanja u Francusku", preporučio je State Department američkim građanima, podižući razinu upozorenja na 4 za tu zemlju i još nekoliko njih.

"Zbog aktualne situacije u Francuskoj čak i potpuno cijepljeni putnici mogu biti u riziku da se zaraze ili šire virus", objavio je Centar za prevenciju i kontrolu bolesti (CDC).

Među europskim zemljama na popisu se osim Francuske i Portugala nalaze i Cipar, Andora i Lihtenštajn.

Francuska u kojoj se broj dnevno novozaraženih trenutno broji u desecima tisuća objavila je u ponedjeljak navečer nove restrikcije: zatvaranje disko klubova na četiri tjedna, jačanje sanitarnih protokola za škole, te olakšavanje cijepljenja za starije od 60.

Portugal, zemlja koja ima najvišu razinu procijepljenosti u Europi (87 posto ukupnog stanovništva), prošli je tjedan ponovno uveo mjere kontrole epidemije (covid propusnica, nošenje maski), pokrećući istovremeno novu kampanju cijepljenja.

Najčitaniji članci