Obavijesti

News

Komentari 0

Williamson imenovan novim ministrom obrane V. Britanije

Williamson imenovan novim ministrom obrane V. Britanije
1

Michael Fallon je podnio ostavku nakon informacija u medijima o seksualnom uznemiravanju novinarke prije 15 godina. Postao je prvi britanski ministar koji je priznao vlastito neprikladno ponašanje

VIDEO

Britanska premijerka Theresa May bila je prisiljena u četvrtak imenovati novog ministra obrane pošto je njezin lojalni saveznik Michael Fallon podnio ostavku na tu dužnost nakon skandala koji ga povezuje sa spolnim zlostavljanjem, što je pokrenulo pozive na okončanje kulture vulgarnosti u parlamentu. 

Samo nekoliko sati nakon Fallonove ostavke podnesene "zbog nedopustivog ponašanja, koje je sam opisao kao pad daleko ispod visokoga standarda koji se traži od oružanih snaga", May je na mjesto ministra obrane imenovala Gavina Williamsona (41), zvijezdu u usponu Konzervativne stranke. 

Njegovim je imenovanjem zadovoljna i kraljica Elizabeta II. 

Fallon je podnio ostavku nakon informacija u medijima o seksualnom uznemiravanju novinarke prije 15 godina. U pismu ostavke naveo je da njegovo ponašanje "u prošlosti možda nije ispunilo standarde koji se očekuju u britanskoj vojsci".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Početkom tjedna postao je prvi britanski ministar koji je priznao vlastito neprikladno ponašanje, komentirajući javno incident tijekom kojega je prije 15 godina dodirnuo koljeno novinarke Julije Hartley-Brewer.

Oslabljena nakon što je na lipanjskih izborima izgubila stranačku većinu u parlamentu, May je morala djelovati vrlo brzo da bi premostila probleme u podijeljenom kabinetu. 

Dodatan udarac za premijerku je Fallonov odlazak, u trenucima kad se trudi održati vladu na okupu nakon lipanjskog glasanja, za čiji neuspjeh brojni članovi stranke krive upravo nju. 

Skandal bi mogao naštetiti May ukoliko, zbog novih informacija o nedoličnom ponašanju članova Konzervativne stranke, među kojima je i njezin zamjenik Damian Green, rezultiraju novim ostavkama. 

Novi ministar obrane Williamson brzo je uspio u redovima konzervativaca. Lojalan je May još otkad ga je prošle godine izdvojila kao osobu koja bi trebala imati velik autoritet u parlamentu, osobito kada je posrijedi održavanje glasačke discipline o zakonodavstvu.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a