Obavijesti

News

Komentari 0

Za 15. Nagradu grada Skradina rekordan broj natjecatelja

Za 15. Nagradu grada Skradina rekordan broj natjecatelja
2

Jubilarna 15. Nagrada grada Skradina možda se za koju godinu preseli i na Konjevrate gdje je aktualni gradonačelnik najavio plan izgradnje staze za utrke Formule 1

VIDEO

Ova brojka od 204 vozača je premašila sva naša očekivanja, jer smo do sada imali najviše oko 125 prijavljenih. Ovo nam je samo potvrda atraktivnosti skradinske utrke i staze, s kojom se možemo pohvaliti da je jedna od najljepših, rekao je Robert Podrug, predsjednik Auto kluba Mihovil za ŠibenikIN.

Start utrke je u nedjelju u 10 sati na skradinskom mostu, a cilj je na Lozovcu. U subotu u 13 sati predviđen je prvi službeni trening.

- Čeka nas stvarno uzbudljiva utrka, a uz najbolje domaće vozače dolazak je najavio Francuz Sebastien Petit, koji je među prva tri vozača u Europi, kao i Austrijanka Kerstin Taus. Sa šibenskog područja bit će 7-8 vozača iz AK Rogoznica i AK Mihovil, a samo iz Hrvatske prijavilo se 120 natjecatelja. Iz Crne Gore i Italije stižu po dva vozača, BiH 20, Austrije 12, Slovenije 30 i iz Mađarske njih osam. Ove godine tu su i dva kupa Porsche i Toyota Yaris kup te da još samo istaknem da su od 204 vozača s nama ove godine dvije dame - rekao je Podrug.

Marjan Smrdelj i njegova kćer Sanja okušat če se u ovogodišnjoj utrci, on u Formuli, a ona u Yugu.

- Nadam se da će nam vremenski uvjeti ići na ruku i da ćemo dobro odvoziti te se vratiti čitavi u boks. Automobil je spreman, ja manje-više. Moja kćer vozi Yugo koji je jedini takav opremljen vrhunskom opremom. Na stazi ćemo voziti jedno iza drugog, a budem li imao priliku propustit ću je da me prođe - rekao je Marjan.

Sanja kaže kako se nada da će biti bolja od oca.

- Tata je kriv što sam uopće počela voziti trke, jer mi je kupio go-kart vozilo te kasnije pravi automobil. Ovdje sam zadnjih 10 godina i jako mi se dopala ova staza - rekla je Sanja.

Gradonačelnik Skradina Antonio Brajković kaže kako ovo više nije mala, skromna utrka.

- Svake godine ona brojem sudionika i kvalitetom nadilazi naše lokalne okvire te spada u red prvorazrednih sportskih i turističkih atrakcija. Ove godine očekujemo rekordan broj posjetitelja, čak do 10.000 - poručio je Brajković.

Po novim epidemiološkim mjerama publika je dozvoljena pa će tako svi ljubitelji brzina za vikend moći doći u Skradin.

Ove godine jubilarna 15. Nagrada grada Skradina starta sa Skradinskog mosta i završava na Lozovcu, a možda se za koju godinu trka preseli i na Konjevrate gdje je aktualni gradonačelnik najavio plan izgradnje staze za utrke Formule 1.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'
SVE JE SPREMNO

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu