News

Komentari 232

Za blagdane ga posjetio samo brat: Dr. Ivo se okrenuo vjeri?

Za blagdane ga posjetio samo brat: Dr. Ivo se okrenuo vjeri?

Sanaderova supruga Mirjana posjećivala ga je u zagrebačkom zatvoru tijekom istrage, dok ga kćeri Petra i Bruna, niti jednom nisu došle vidjeti iza rešetaka

Božićne i novogodišnje blagdane Ivo Sanader, nekoć najmoćniji čovjek u zemlji proveo je u zatvoru u Remetincu uz rijetke posjete. Osim njegova brata Vinka, svećenika iz Solina, i Sanaderova svećenika koji mu pruža duhovnu utjehu, nitko od uže obitelji i malog kruga prijatelja koji su mu preostali nije ga se odlučio posjetiti. 

Sanaderova supruga Mirjana posjećivala ga je u zagrebačkom zatvoru tijekom istrage, dok ga kćeri Petra i Bruna, niti jednom nisu došle vidjeti iza rešetaka. Niti jedna nije bila niti na jednoj sudskoj raspravi u postupcima Hypo i Ina-MOL, niti na suđenju za Fimi mediji. Depresivnog Sanadera u 2013. čeka još jedna teška godina i niz pravosudnih postupaka.

U ćeliji je sam i priprema se za nastavak suđenja u "Fimi mediju" ili vrijeme provodi gledajući televiziju. Svako popodne od 18 do 20 sati šeta zatvorskim dvorištem. Uprava zatvora mu je, zbog sigurnosnih razloga, omogućila da u dvorištu tijekom šetnje bude sam. Sanader je tražio i da ga premjeste na ženski odjel zatvora jer mu, navodno, smeta buka iz dvorišta, no taj zahtjev su mu odbili. Na Županijskom sudu u Zagrebu pojavit će se u utorak. 

Istovremeno s odvjetničkim timom radi na žalbi Vrhovnom sudu u predmetu Hypo i Ina-MOL, a za mjesec ili dva počet će mu suđenje i u aferi Planinska. Optužen je, zajedno s Ivanom Mravkom i Robertom Ježićem, i za sređivanje jeftinije struje Diokiju, no tu optužnicu tužiteljstvo je povuklo na doradu. Osim toga protiv Sanadera se vodi i niz istraga. Uskok istražuje njegovu ulogu u prodaji Plive Amerikancima, kupnje BMW-a za HDZ, te za sređivanje povlaštene cijene struje za TLM.

Najčitaniji članci