Obavijesti

News

Komentari 28

Za dlaku! Pijan vozio auto po pruzi, a onda je stao i zaspao

Za dlaku! Pijan vozio auto po pruzi, a onda je stao  i zaspao
1

VARAŽDIN: Vlak je u punoj brzini jurio prema odredištu. Iskusni strojovođa spasio je situaciju. Čovjek je ostavio upaljena svjetla na automobilu pa ga je vozač uspio vidjeti

VIDEO

Išao sam vlakom prema Varaždinu. Kad smo izašli iz mjesta Turčin, vlak se taman ‘zalaufao’ i vozio punom brzinom. Odjednom sam čuo sirenu i počeli smo naglo kočiti, ispričao nam je Ivan Varga (22).

On je u nedjelju navečer putovao iz Zagreba prema Varaždinu, gdje inače studira. U trenutku kad je vlak oglasio sirenu, Ivan je stajao u stražnjem dijelu vlaka. Blizu njega bila su dva konduktera.

- Stariji kondukter odmah je rekao kako se sigurno nešto dogodilo, inače vozač ne bi upalio sirenu. Otišao je provjeriti - rekao je Ivan. Dodao je da se kondukter vratio nakon petnaest minuta i obavijestio putnike kako na pruzi stoji parkirani automobil u kojem spava muškarac. Neko vrijeme čekali su policiju i vatrogasce.

- Desetak vatrogasaca fizički su morali podići automobil s tračnica jer su kotači bili uglavljeni između tračnica - istaknuo je Ivan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iz varaždinske policije potvrdili su nam da su intervenirali u 23.56 sati. Na željezničkoj pruzi Zagreb - Kotoriba zatekli su muškarca (61) koji je spavao u automobilu. U krvi je imao 1,93 promila alkohola.

- Muškarac je vozio pod utjecajem alkohola te je na neutvrđenom mjestu ušao vozilom na željezničku prugu i nastavio voziti u smjeru Varaždina - rekli su u PU varaždinskoj.

Dodali su da je tristo metara prije kolodvora Turčin zaustavio automobil na tračnicama. Zahvaljujući brzoj intervenciji strojovođe, koji je na vrijeme počeo kočiti i ipak uspio zaustaviti vlak, izbjegnuta je eventualna tragedija.

- Nasreću, čovjek je ostavio upaljen automobil i svjetla. Pretpostavljam da ga je vozač upravo zbog toga uspio vidjeti - rekao je Ivan. Dodao je kako su putnici bili šokirani nesvakidašnjom situacijom na željezničkoj pruzi.

Ipak, svima je laknulo kad su shvatili da vlak nije nikoga pregazio. Protiv muškarca koji je pijan vozio po pruzi, na njoj parkirao automobil, a onda tamo i zaspao, policija je podnijela kaznenu prijavu. Nakon što su ga probudili, policajci su ga odvezli u policijsku postaju Varaždin, gdje je ostao do triježnjenja.

- Nas putnike nisu puštali iz vlaka. Pretpostavljam da se čovjek probudio kad je vidio policiju i shvatio što je napravio. Hitna pomoć nije došla - rekao je Ivan. Kroz smijeh je zaključio da bi za dva i pol sata, koliko je zbog automobila na tračnicama trajao put od Zagreba do Varaždina, stigao doći iz Zagreba do Vinkovaca.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag