Obavijesti

News

Komentari 32

Za obnovu kompleksa Kupari zainteresirano pet investitora

Za obnovu kompleksa Kupari zainteresirano pet investitora
1

Neobvezujuće ponude za obnovu Kupara poslali su Karisma Hotels Adriatic, Valamar poslovni razvoj, Titan nekretnine, Rixos grupa i Braniteljska zadruga "Mir"

VIDEO

Iz Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom priopćili su kako je za obnovu kompleksa Kupari interes iskazalo pet investitora. Kompleks čeka na privatizaciju više od 20 godina, a daje ga se u dugoročnu koncesiju, na 99 godina. 

Neobvezujuće ponude poslali su Karisma Hotels Adriatic, Valamar poslovni razvoj, Titan nekretnine, Rixos grupa i Braniteljska zadruga "Mir". Uskoro bi trebao biti raspisan natječaj za dostavu obvezujućih ponuda, na koji se mogu javiti i oni zainteresirani koji se nisu javili u prvom krugu. 

Priopćenje DUUDI-ja prenosimo u cijelosti. 

"U ponedjeljak 10. ožujka 2014. istekao je rok za podnošenje neobvezujućeg iskaza interesa za osnivanje prava građenja i prava služnosti nekretnina na lokaciji Kupari I. Slijedom navedenog, danas se sastalo Povjerenstvo za ocjenu prijava, koje je otvorilo ponude pristigle na javni poziv. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Povjerenstvo u sastavu: ministar turizma Darko Lorencin, predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Mladen Pejnović, zamjenik ministra turizma Ratomir Ivičić, zamjenik predstojnika Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Alen Čičak te načelnik općine Župa Dubrovačka Silvio Nardelli je zabilježilo kako su na javni poziv za neobvezujući iskaz interesa stigle pet (5) ponude i to od zainteresiranih investitora: 

1. Karisma Hotels Adriatic d.o.o.

2. Valamar poslovni razvoj d.o.o.

3. Titan nekretnine d.o.o.

4. Rixos grupa 

5. Braniteljska zadruga „Mir“, Mlini 

Potencijalni investitori su u svojim pismima za iskaz interesa predstavili svoje stručne sposobnosti u realizaciji i upravljanju sličnim projektima.

Napominjemo, navedeni potencijalni investitori nisu dužni podnijeti obvezujuće ponude, niti je ovlašteno tijelo Republike Hrvatske dužno sklopiti ugovor o osnivanju prava građenja, odnosno osnivanju prava služnosti ili koncesije s bilo kojim od ovih zainteresiranih investitora. Jednako tako, svi ostali investitori, a ne samo navedeni, mogu se javiti na obvezujući poziv za iskazivanjem interesa. 

Po okončanju postupka obnove zemljišne knjige, koji je u tijeku, Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) provest će postupak poziva za dostavu obvezujuće ponude koji je planiran u prvoj polovici 2014. godine. 

Predmet poziva za obvezujuće ponude bit će sklapanje ugovora o osnivanju  prava građenja na katastarskim česticama na kojima prema važećim prostornim planovima bude predviđena izgradnja, na rok do 99 godina i sklapanje ugovora o osnivanju prava služnosti na katastarskim česticama na kojima prema važećim prostornim planovima ne bude predviđena izgradnja, na rok do 99 godina. Za nekretnine koje se nalaze na pomorskom  dobru, zainteresirani investitori moći će podnijeti zahtjev za dodjelom koncesije sukladno posebnom propisu."

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora