Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
18 komentara

Za posljedice poplava Vlada će od EU komisije dobiti 3,8 mil. €

Premijerka Jadranka Kosor smatra da je to dobar znak te da se Hrvatsku percipira kao partnera, ali i da se Hrvatsku uvažava kao buduću članicu Europske unije

Sanjin Strukić
Foto: Sanjin Strukić
18 komentara

Hrvatska je dobila pozitivan odgovor od Europske komisije na molbu za pomoć u otklanjanju posljednica elementarnih nepogoda, a mogli bi dobiti 3,8 milijuna eura, izvijestila je premijerka Jadranka Kosor na sjednici Vlade. Još se samo očekuje očitovanje Europskog parlamenta i Vijeća Europe. Smatra da je to dobar znak te da se Hrvatsku percipira kao partnera, ali i da nas se uvažava kao buduću članicu EU. Osvrnula se i na pregovore s EU ističući da smo do sada zatvorili 28. poglavlja, dok nam u 2011. za zatvaranje ostaje još sedam poglavlja. 

U saborsku proceduru Vlada je uputila izmjene Zakona o porezu na promet nekretnina, kojim se želi ubrzati rješavanje prijava tog poreza. Prema novim propisima Porezna uprava će zadržati pravo naknadne naplate tog poreza u roku od tri godine, za sve koji su iskoristili oslobođenje od plaćanja, a utvrdi li se da se vlasnik prve nekretnine preselio ili je iznajmljuje. Mijenja se i način procjene tržišne vrijednosti nekretnine. Ukoliko cijena nekretnine u kupoprodajnom ugovoru odgovara cijenama na tržištu, sve ostaje po starom i porez se plaća na temelju te cijene. No, ako je cijena manja, Porezna uprava će je odrediti na temelju usporednih podataka o kretanju tržišnih vrijednosti sličnih nekretnina sa sličnog područja, u približno isto vrijeme. Ovakvu usporedbu Poreznoj upravi omogućit će informatički program.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message