Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Za primanje mita dvije godine zatvora za profesora anatomije

Zlatko Kelović, izvanredni profesor na Zavodu za anatomiju na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, priznao je da je prodavao ispite i s Uskokom se nagodio

Željko Lukunić/Pixsell
Foto: Željko Lukunić/Pixsell

Zlatko Kelović, izvanredni  profesor na Zavodu za anatomiju na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, priznao je da je prodavao ispite i s Uskokom se nagodio na dvije godine robije. Pored toga vratit će i 2500 eura , koje je dobio od studenata za prolazak ispita iz anatomije. 

U optužnici Kelovića se teretilo za pet kaznenih djela. On je kao profesor na katedri za anatomiju organizirao razgranati koruptivni lanac. On je, tvrde u USKOK-u, u rujnu 2012. za novčanu naknadu studentima omogućio prolazak na ispitu iz anatomije, a u 'koruptivnu hobotnicu' uvukao je asistentice i službenike na katedri. 

Prije njega s Uskokom se nagodilo i četvero posrednika preko kojih su studenti dolazili do Kelovića koji je za ispite uzimao od 500 do 2000 eura. Dvoje optuženika osuđeno je na uvjetne kazne, a dvoje na šest mjeseci zatvora koji im je zamijenjen radom za opće dobro na slobodi.

Ostalih šestero optuženih, među kojima su i suprug i sin bivše zamjenice glavnog državnog odvjetnika Božo i Hrvoje Lončar, na zagrebačkom Županijskom sudu pojavit će se za tjedan dana.

Možda vas zanima i ovo:
Message